Rusia: Zi de doliu naţional în memoria victimelor incendiului de la un centru comercial
28 Martie 2018 09:30
Astăzi, 28 martie, este zi de doliu național în Rusia, în memoria incendiului care a devastat, duminică, la un centru comercial din orașul siberian Kemerovo. 64 de persoane, majoritatea copii, au pierit în dezastru, potrivit bilanțului oficial.

Decretul semnat de președintele Vladimir Putin stabilește ziua de 28 martie drept zi de doliu în toate localitățile Federației Ruse.

Documentul prevede că în ziua respectivă în toată țara drapelele vor fi coborâte în bernă, iar radiodifuzorilor le va fi recomandat să amâne difuzarea programelor distractive.

Anterior a fost luată decizia privind acordarea de suport material familiilor care și i-au pierdut pe cei dragi în incendiul din centrul comercial din Kemerovo.

Putin a declarat că toți cei care se fac vinovați de producerea tragediei vor fi pedepsiți.

Amintim că duminică, 25 martie curent, într-un centru comercial cu patru nivele din orașul rus Kemerovo a izbucnit un incendiu.

Potrivit informațiilor oficiale și-au pierdut viața 64 de oameni. Organele de drept au deschis un dosar penal și au reținut mai multe persoane.

Presa a scris că în momentul izbucnirii incendiului unul dintre agenții de securitate a deconectat alarma, sistemul antiincendiu nu s-a declanșat, iar ieșirile de rezervă erau blocate. Astfel, 64 de persoane, inclusiv copii, au murit în clădirea cuprinsă de flăcări.

Autoritățile ruse susțin că acest incendiu este unul dintre patru cele mai devastatoare ce s-au produs în Rusia în ultimii 100 de ani.

Mii de persoane au protestat, marţi, la Kemerovo şi Moscova, acuzând corupția generalizată din Rusia.

Comentarii: 0  
 
TAGURI