Cahul - un Municipiu nou?
15 Iulie 2014 10:50
2043 0 Democracy.MD
Deputatul PLDM Ion Butmalai a avut duminică, 13 iulie, întâlnire cu circa 300 de cetățeni ai orașului Cahul și a discutat cu ei despre acordarea statutului de municipiu capitalei de sud a Republicii Moldova.

„Inițiativa legislativă, înaintată de fracțiunea PLDM, este un imperativ în contextul procesului de descentralizare a puterii în Republica Moldova. Datorită acesteia autoritățile publice locale vor beneficia de prerogative mai largi, astfel, fiind facilitat procesul de promovare a intereselor locuitorilor", a declarat Ion Butmalai.
Deși au fost invitați reprezentanții administrației publice locale, aceștia nu s-au prezentat la întâlnire. „Întrebarea e dacă au dorit să boicoteze inițiativa, pe motiv că nu agreează formațiunea politică care a propus-o, sau nu doresc, pur și simplu, să cunoască poziția cetățenilor", s-a întrebat deputatul Butmalai.
Ulterior parlamentarul a mers în vizită la cetățenii din localitatea Iasnaia Poleana, unde a donat două calculatoare Casei de Cultură, specificând că, în felul acesta, copiii vor avea acces la mai multă informație.

Cu o zi înainte, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, deputatul liberal-democrat a fost invitat în satul Borceag. Cu suportul lui Butmalai, locuitorii au primit și o ambulanță nouă care va deservi trei sate: Cheselia Mare, Borceag și Frumușica.

Comentarii: 0  
 
TAGURI