FOTO
FOTO / Weekend-ul acesta PL a inaugurat două monumente în memoria victimelor regimului comunist
14 Iulie 2014 11:41
2136 0 Democracy.MD
În data de 12 în localitatea Țareuca, Rezina și 13 iulie în satul Cotiujenii Mari, Șoldănești a avut loc dezvelirea monumentelor în memoria celor care au avut de suferit în urma deportărilor regimului comunist din această localitate.

Acest monument face parte din proiectul “Un monument pentru fiecare sat”, Preşedintele PL, încă din perioada când exercita funcţia de Preşedinte Interimar al Republicii Moldova. Iar până în prezent, datorită Partidului Liberal au fost construite mai multe monumente în localitățile în care există victime ale regimului comunist.
Dorin Chirtoacă a menționat că „doar alegând calea corectă, doar asumându-ne trecutul, putem merge sigur și ferm înainte”. „PL își propune ca în fiecare localitate din republică să fie înălțate monumente comemorative, căci copii și urmașii noștri trebuie să cunoască adevărul  despre tragedia poporului român. Noi vom continua să luptăm pentru adevărul istoric, pentru dreptatea acestui popor care a suferit prea mult și care merită să trăiască în demnitate”, a mai accentuat Prim-vicepreședintele PL.

Monumentul înălțat la Cotiujenii Mari a fost sfințit de doi preoți de la Bisericile din localitate, iar la final aceștia le-au mulțumit tuturor celor care au contribuit la edificarea acestui monument, ca numele celor care au pătimit să devină cunoscute și comemorate.

Comentarii: 0  
 
TAGURI