Pilotul acuzat că a provocat prăbușirea zborului MH17 în Ucraina s-a sinucis
19 Martie 2018 18:05
Pilotul Vladislav Voloshin, acuzat de Rusia de prabușirea zborului MH17 în Ucraina în 2014, a fost găsit împușcat în locuința sa.

Poliția a demarat o anchetă, dar potrivit primelor informații ar fi vorba despre sinucidere, arată ziare.com.

Colegii de muncă ai pilotului Vladislav Voloshin au declarat că tânărul de 29 de ani dădea semne de depresie în ultima vreme.

Soția sa a auzit un foc de armă și când s-a dus în camera în care era l-a găsit împușcat. Poliția și ambulanța au fost chemate imediat, dar medicii nu au reușit să îi salveze viața.

În 2014, Vladislav Voloshin a fost acuzat de prăbușirea avionului în Ucraina, accident în urma căruia au murit 298 de persoane.

Vladislav Voloshin a susținut mereu că este victima Rusiei, văzută în Occident ca răspunzătoare pentru prăbușirea avionului. O echipă de anchetatori condusă de olandezi a constatat că zborul MH17 a fost doborât de o rachetă lansată din teritoriul rebelilor pro-ruși.

După acuzațiile Rusiei, Voloshin a demisionat din Forțele Aeriene ale Ucrainei. „Nu am doborât MH17. Un fost coleg militar, Agapov (Evgeny - n.red.), inginer mecanic, a făcut mărturie falsă împotriva mea", a spus tânărul pilot atunci.

Comentarii: 0  
 
TAGURI