Secretarului de Stat al SUA: Rusia și Kremlinul au început deja să întreprindă tentative de a influența alegerile legislative de la mijlocul anului 2018
8 Februarie 2018 15:25
Rusia și Kremlinul au început deja să întreprindă tentative de a influența alegerile legislative de la mijlocul anului 2018. Declarația aparține Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru FoxNews.

Tillerson mai spune că, deși se pot întreprinde numeroase măsuri pentru contracarare influenței ruse în alegeri, Moscova se va adapta ușor și își va continua tentativele.

„Nu știu dacă pot spune că suntem mai bine pregătiți, pentru că rușii se vor adapta, la rândul lor. Ideea e că dacă ei au intenția să influențeze alegerile, ei o vor face. Noi putem întreprinde măsuri de contracarare, însă acesta este un subiect care, odată decis, ei îl vor duce până la capăt și va fi greu de prevenit”, a declarat Secretarul de Stat al SUA.

Amintim că, anterior, Congresul SUA a adoptat o declarație privind influența și implicarea Rusiei în subminarea democrației din mai multe state, inclusiv Moldova. Actul stipulează că în preajma alegerilor din 2018 Rusia va întreprinde tentative de a influența scrutinele și de a-și extinde influența. În acest sens, legislatorii americani au propus extinderea suportului și ajutorului pentru țările vizate.

Comentarii: 0  
 
TAGURI