Jurnalista rusă invitată de Dodon la Chişinău, prinsă cu minciuna
22 Ianuarie 2018 11:23
Jurnalista rusă Irada Zeinalova, ajunsă la Chișinău la invitația personală a șefului statului după ce prima dată Poliția de Frontieră i-a interzis intrarea în Moldova, a reușit să realizeze și un reportaj despre situaţia social-politică din Republica Moldova, nu doar să-l intervieveze pe șeful statului. În material însă, pot fi observate câteva neconcordanțe.

Deși la începutul reportajului, Zeinalova spune că un număr de 600.000 de moldoveni ar munci în Federația Rusă, ulterior acesta se încurcă în cifre.

Vorbind despre exodul masiv al populaţiei, autoarea materialului spune că în Republica Moldova ar fi rămas doar 1 milion de moldoveni din 3 milioane, restul ar fi plecaţi la muncă în Rusia şi UE.

„Ţara copiilor părăsiţi, deoarece părinții au plecat peste hotare la muncă. Au rămas bunicii, cei care nu mai pot să muncească pentru pâinea scumpă. Din cele 3 milioane de moldoveni, oficial în țară în permanență este 1 milion de moldoveni. Restul sunt la munci în Rusia și UE”, se spune în reportaj.

Comentarii: 0  
 
TAGURI