2018 Un an al demnității naționale
10 Ianuarie 2018 12:10
 Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, consideră că 2018 trebuie să fie un an al demnității naționale.

„Din păcate însă începutul nu e promițător. Nimic nu anunță o desfășurare pe măsură a lui 2018. Auzim voci politice care vorbesc sec despre Centenar ca despre un an pe care “trebuie” să-l sărbătorim. Însă acțiunea, emoția, dragostea față de ceea ce ne reprezintă, lipsește cu desăvârșire. Zilnic, avem urgențe false de rezolvat. Le cunoaștem prea bine. Toate, cumva, devin mai importante decât omagiul adus României. O Românie care are o cultură veche și bogată. O Românie care a știut, prin fondatorii ei, să reziste în fața provocărilor”, a scris pe o rețea de socializare Tomac.

''Ar fi trebuit ca toate universitățile și instituțiile de învățământ preuniversitar să aibă acțiuni tematice axate pe cele mai importante evenimente din istoria celor 100 de ani ai României.

România ar trebui să organizeze în fiecare săptămână câte o acțiune cu impact național, regional, european în diferite domenii pentru a ne pune în evidență potențialul: industria IT, cercetare, apărare, spiritualitate, industrii creative, sport și multe alte domenii.

Nimeni însă, la vârful puterii, în instituțiile de decizie, nu s-a obosit să gândească un asemenea program.

Iar acest lucru nu s-a întâmplat pentru că România este ținută în prizonierat, în spatele intereselor mărunte.”a mai adăugat Tomac.

Comentarii: 0  
 
TAGURI