Conducerea Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal, în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii
13 Iunie 2017 17:30
Delegația Republicii Moldova, condusă de către șeful adjunct al Poliției de Frontieră Veaceslav Garștea și Directorul General al Serviciului Vamal Vitalie Vrabie, întreprinde în perioada 10 - 17 iunie 2017 o vizita de documentare în Statele Unite ale Americii, în scopul familiarizării cu aspectele de activitate a Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA, comunică Democracy.MD.

La începutul vizitei, delegația Republicii Moldova a avut o întrevedere cu oficialii Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA în or. Washington, în cadrul căreia au fost prezentate bunele practici și experiența instituției omoloage din SUA în securizarea frontierei și facilitarea comerțului internațional.

Conducerea autorităților de frontieră din Moldova a remarcat importanța familiarizării cu tehnicile performate utilizate de Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA, menționând totodată că vizita va contribui la dezvoltarea și consolidarea cooperării bilaterale.

Vizita de lucru a delegației RM va continua cu documentarea asupra activității Centrului Național de Detectare din Virginia de Nord, Centrului de instruire al Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din Artesia, New Mexico. La fel, potrivit agendei de lucru, reprezentanții Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal vor vizita punctul de trecere și Aeroportul Internațional El Paso din Texas.

Vizita este organizată în cadrul Programului Controlul Exporturilor și Securitatea Frontalieră (EXBS) al Departamentului de Stat al SUA, prin intermediul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Comentarii: 0  
 
TAGURI