DECONSPIRAT! Usatîi - spion FSB. Probe care demonstrează legătura acestuia cu serviciile secrete ruse
5 Iunie 2017 15:52
O scurgere de informații de pe adresa de e-mail a lui Renato Usatîi demonstrează că acesta într-adevăr are legături strânse cu serviciile secrete ruse și transmite informații unor agenți ruși.

Hackerii au spart o adresă electronică a lui Renato Usatîi – renato2003@mail.ru și au fost publicate mai multe conversații, inclusiv două mesaje transmise pe două adrese care se aseamănă foarte mult cu nume de cod ale unor agenți – „ash987” şi „grast5228”.

Deși este transmis pe două adrese diferite, mesajul este identic, ceea ce ar crea impresia că Usatîi transmite informații către două structuri diferite.

În acest mesaj transmite date ale unor jurnaliști, dar și ale unui director adjunct al Serviciului român de Informații Externe. Totodată, Usatîi menționează în mesaj că Natalia Morari este împreună cu Chiril Lucinschi. În mesaj parcă s-ar sugera că Morari își îndeplinește cu succes misiunea.

Din informațiile publicate pe Internet reiese că Usatîi i-a transmis unui controversat om de afaceri rus, implicat în Laundromat, detalii din dosarul legat de Vaeceslav Platon, cel care a condus operațiunea în Republica Moldova.

Într-o conferință de presă, Renato Usatîi a recunoscut că adresa electronică renato2003@mail.ru îi aparține lui, totuși a spus că nu ține minte toate conversațiile și mesajele pe care le-a trimis de pe ea și că nu ar fi folosit-o de aproximativ 3 ani.

Comentarii: 4  
miroslav 5 Iunie 2017 16:09
0 (0)
i-a mers mai mult decat lui Filat si Platon ca a reusit sa fuga... pacat ca Rusia nu extradeaza criminalii lor, dar pe de alta parte este si asta un semn de neprietenie.
uncleded 5 Iunie 2017 16:40
0 (0)
Iaca de ce Rusia insista atat de mult la Usatii. Daca era un simplu politician din Moldova, demult aveau sa il extradeze, este un actor important pentur ei, presupun ca intr-adevar e spion.
Constructiv 5 Iunie 2017 17:05
0 (0)
Nu e nici o mirare, toti cunoastem de ce este el in stare si cu cine are acesta legaturi. Problema e ca daca sunt atitea dovezi reale, de ce sa nu-l stopam odata? Sau in MOLDOVA, nu va mai reveni niciodata de altfel va raspunde dur pentru bagubele lasate.
Oleg 5 Iunie 2017 17:57
0 (0)
Pacata ca sunt din cei care real cred ca Usatii este efectiv pentru oras sau manu stiu ce. Este destul sa incordezi putin celulele nervoase si devine clar ca acesta este teleportat din anii 90.
 
TAGURI