Declarație
După liberalizarea regimului de vize pot apărea probleme
24 Aprilie 2014 09:31
2788 7 Democracy cu referire la Tribuna
Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) salută decizia structurilor europene de abolire a regimului de vize pentru Republica Moldova, dar, totodată, atenţionează despre posibila apariţie a unor probleme.

Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) salută decizia structurilor europene de  abolire a regimului de vize pentru Republica Moldova, dar, totodată, atenţionează despre posibila apariţie a unor probleme.

După cum relatează TRIBUNA, într-o declaraţie de presă a PPRM se menţionează că „acest drept oferă tinerilor din republică oportunități legale de a călători și de a face cunoștință cu adevăratele valori europene”. Sursa menţionează că „tinerii Moldovei îşi pot însuşi în cel mai direct mod această împlinire a visurilor, aşa cum tot ei, tinerii, au fost cei care au  determinat clasa politică să meargă pe calea integrării fără a se abate de la acest parcurs”.
În acelaşi timp, OT a PPRM consideră necesar să exprime unele îngrijorări în legătură cu obținerea dreptului la libera circulație. „Pornind de la faptul că anume tinerii vor fi  categoria cea mai tentată să facă uz de acest  drept şi să plece din Republica Moldova fără a se mai întoarce, constatînd că o asemenea evoluţie a lucrurilor  va avea  consecinţe extrem de periculoase atît pentru societatea noastră, cît şi pentru economia ţării, apelăm către actuala guvernare să dea dovadă de responsabilitate față de viitorul Republicii Moldova și să identifice, în regim de urgență, un program de susținere și încadrare în cîmpul muncii a tinerilor. Să adopte decizii, similare țărilor europene, de acordare a creditelor pentru studii, cu rambursarea lor ulterioară, după angajarea  în cîmpul muncii. Să ofere tinerilor mai multă deschidere în procesul de inițiere a afacerilor”, se spune în documentul citat.

Sursa mai menţionează că „tinerii din Republica Moldova  trebuie să găsească aici, acasă, valorile pe care le caută, instituţiile de care au nevoie pentru a-şi face studiile, locurile de muncă care ar putea să dea continuitate  visului lor de împlinire”, iar „guvernarea trebuie să le ofere totul pentru ca ei să rămînă aici, în țara lor, în caz contrar Republica Moldova riscă să rămînă fără tineret, fără viitor”.

Comentarii: 7  
Iurco 24 Aprilie 2014 10:39
+1 (1)
Sa te integrez in-tro cultura, in/tro economie si societate noua trebuie foate atent! Deja tinem minte ce sa intimplat cu moldova in anii 90', cind statul noustru in loc ca sa atraga investitii straine au luat cu hirletu credite, cind piata imobiala a fost distrusa si furata in loc de proces de privatizare... ce are comun tat asta? fix ca si atunci nimeni nu se gindeste la conditiile regimului mai liber de circulatie in tarile UE. Daca acestea conditii nu vor fi respectate atunci circulatiea va fi numai in/tro directie! Daca la inceput va fi un mare plus pentru cetateni atucni deja peste 5 ani (fara respectarea regulilor) va fi un mare minus pentru tara. Cei care astazi sunt responsabili de acest proces nu se pun scop de imbunatati situatiea in Moldova ci sa mai faca banisori pe sama Gastrabaitorilor!
Alex 24 Aprilie 2014 10:47
-1 (1)
Totul va fi bine. Sunt abpolite doar vizele nu și restul actelor necesare, putem călători mai liber dar nu mai mult.
ion 24 Aprilie 2014 10:54
+1 (1)
Nu plecam nicaieri decît pentru turizm! ne facem viitoriu acasa!
Mihaela 24 Aprilie 2014 12:36
+1 (1)
Ca sa crestem o societate organizata, bine determinata, culta trebue sa avem exemplu o guvernare demna, ce mai conteaza acum ca vom merge liber in Europa ca cind vom zice de unde provenim vor intoarce spatele toti stiinde ce prezinta Moldova, inclusiv governarea Moldovei!!!!
Mika 24 Aprilie 2014 12:38
+1 (1)
O realitate destul de dura, noi vrem posibilitati in tara noastra!!!!!
Alina 24 Aprilie 2014 21:31
0 (0)
Viitorul nostru este in Moldova si autoritatile trebuie sa fie responsabile si sa asigure un trai decent tinerilor!
Inga 25 Aprilie 2014 09:47
0 (0)
Tot ce e spus de mai sus este foarte corect...Tinerii Moldovei o să decidă singuri, ce viitor doresc
 
TAGURI