Fost membru de Guvern, condamnat penal pentru că a condus beat
30 Mai 2017 13:01
Cotoșman Florin Irinel, fost subsescretar de stat în Guvernul Grindeanu, la Garda națională de Mediu a fost condamant defintiv la un an și șase lui de închsiore pentru conducere sub influența alcoolului.

Judecătorii au hotărât că fostul memebru al Guvernului nu trebuie să stea în spatele gratiilor dar că va avea un termen de doi ani cât va fi sub supraveghere, scrie evz.ro.

„In baza art.421 pct.2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de apelantul Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva sentin?ei penale nr. 277/2017 a Judecătoriei Slatina . Desfiinţează în parte sentin?a penala nr. 277/2017 a Judecătoriei Slatina si rejudecând: In temeiul art. 85 alin 2 lit. g) Cp impune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să nu conducă autovehicule. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii penale”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Craiova, care este definitivă.

În afară de obligaţiile uzuale care li se impun inculpaţilor pe perioada pedepsei în astfel de cazuri, Florin Cotoşman mai trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie la Colegiul Tehnic Metalurgic, fie la Colegiul Naţional Radu Greceanu din Slatina, pe o perioadă de 50 de zile. În plus, i s-a impus să participe, conform programării ce va fi realizată de către consilierul de probaţiune, la programul 

„Drink and Drive – schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Florin-Irinel Cotoşman a lucrat mai mulţi ani în cadrul Camerei de Conturi Olt, până în 2014, când a fost numit de premierul de atunci al României, Victor Ponta, în funcţia de comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI