Video
Deși era pe toate televiziunile, Filat e supărat ca nu a fost mediatizat destul când era prim-ministru
14 Aprilie 2014 13:29
Cenzurarea mesajelor incomode este pe ordinea de zi a posturilor de televiziune din Republica Moldova, inclusiv a celor publice, a căror bună-funcţionare este menţinută din bugetul de stat. Această constatare a fost făcută publică de către fostul premier, Vlad Filat, comunică Politik.md.

Liberal-democratul susţine că fiind în postul de Prim-ministru al Republicii Moldova, atât discursurile cât şi apariţiile publice la evenimente importante i-au fost ignorate cu vehemenţă de către o serie de trusturi media.
„Am avut o situaţie cu adevărat bizară în timp ce mergeam cu preşedintele Comisiei Europene la aeroport, iar în versiunea unor posturi de televiziune – eu nu eram acolo. Altădată, eram cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi în mod ciudat am dispărut de la tribună pentru o vreme. Pentru o perioadă am devenit pur şi simplu invizibil”, a declarat liderul PLDM.
Politicianul, iniţial amuzat de acest fenomen, a conchis prin constatarea gravităţii cenzurii aplicate selectiv de mass-media naţională.
„Se întâmplă din păcate şi aici chiar avem să muncim foarte mult. Şi aici avem nevoie să ne modernizăm ca şi nevoia de a avea justiţie funcţională, de exemplu. Presa ar trebui să respecte condiţiile legale prin acordarea egală a dreptului la informare şi la expunerea punctului de vedere”, a adăugat Filat.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care mişcarea civică, Tinerii Moldovei, au anunțat recent acționarea în judecată a companiei Teleradio-Moldova. Activiştii susţin că nu li s-a permis să plaseze pe post o serie de spoturi de informare cu privire la beneficiile unirii cu România în timp ce mai multe materiale moldoveniste au fost promovate intens la postul național timp de mai multe luni.

Comentarii: 5  
Iurii 14 Aprilie 2014 13:36
0 (0)
Putin metiatizat? offf chiar trebuie de interzis aceasta persoana la pressa.
corwin 14 Aprilie 2014 13:38
0 (0)
fialt a facut foarte mult pentru Moldova. asa ca chiar a fost putin mediatizat mai ales la posturi de tv a lui marele plohatniuc.
Victor 14 Aprilie 2014 16:58
0 (0)
Cunoastem cu totii bine cine sta in spatele a 60% din mass-medie in Republica Moldova - Vlad Plahotniuc. Cu toate ca Filat este ”ignorat” de catre televiziunile lui Plahotniuc, imaginea dansului nu a avut de suferit, pentru ca cetatenii cred in rezultate, ci nu in vorbe aruncate-n vant pe la diferite emisiuni cumparate.
Igor 14 Aprilie 2014 16:59
0 (0)
Personal, il respect pe Filat. Dansul, in primul rand, se tine de cuvant - fapt foarte important pentru o persoana, si, in special, pentru un politician.
Anatol 14 Aprilie 2014 17:01
0 (0)
Imi amintesc si eu cum FIlat a fost ”inlaturat” din cadru, de la Publika, atunci cand a venit Merkel. Ce sa-i faci. De aici, nu are de suferit decat reputatia televiziunii.
 
TAGURI