Republica Moldova va avea statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice
14 Aprilie 2017 16:30
Țara noastră va primi statutul de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice. Pentru acordarea dreptului s-au pronunțat președinții celor cinci state membre ale uniunii, la reuniunea Înaltului Consiliu al UEE, care s-a desfășurat vineri, 14 la aprilie, la Bişkek, tranmsite independent.md.

Într-o postare pe Facebook, președintele Igor Dodon a anunțat că Republica Moldova primește statutul de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice, astăzi fiind „o zi istorică” pentru țară.

„Decizia principială a fost adoptată – Republica Moldova va primi statutul de stat-observator în cadrul UEE. Pentru aceasta, unanim, au pledat cinci președinți: al Rusiei– Vladimir Putin, al Belarusului – Alexandr Lucașenco, al Kazahstanului – Nursultan Nazarbaev, al Armeniei – Serj Sargsyan și al Kârgâzstanului, Almazbek Atambaiev”, a scris șeful statului.

Igor Dodon susține că această decizie nu înseamnă că de astăzi Republica Moldova devine membru al Uniunii Economice Eurasiatice, însă aceasta oferă posibilitatea de a „cunoaște mai mult despre principiile de funcționare a uniunii și oferă noi oportunități pentru agenții economici autohtoni”.

Președintele mai menționează că Republicii Moldova îi este „sortit să prietenească și cu Vestul, și cu Estul, păstrându-și și întărindu-și neutralitatea și statalitatea”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI