FOTO // Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambayev
14 Aprilie 2017 13:30
Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu preşedintele Republicii Kîrgîzstan, Almazbek Atambayev, în cadrul căreia i-a mulțumit pentru invitaţia de a vizita Kîrgîzstanul şi şedinţa şefilor statelor UEEA, transmite Democracy.MD.

În cadrul întrevederii părțile au discutat mai multe aspecte ce ţin de relaţiile bilaterale moldo-kîrgîze, perspectivele de colaborare dintre Moldova şi UEEA, precum și au schiţat perspectivele de cooperare în unele sectoare.

Preşedintele Atambayev a relatat din experienţa pe care a obținut-o în cadrul relaţiilor de cooperare cu ţările Uniunii Economice Euroasiatice. Potrivit lui, în anul 2013, Kîrgîzstan a obţinut, în cadrul asistenţei din partea Fondului Euroasiatic pentru Stabilitate şi Dezvoltare, tehnică agricolă în valoare de 20 milioane dolari, iar în scopul susţinerii economiei Kîrgîzstanului, în anul 2015, a fost creat Fondul ruso-kîrgîz pentru dezvoltare, cu un capital statutar de 500 mln. dolari. Drept priorităţi pentru finanţare au fost stabilite complexul agroindustrial, industria textilă și de confecţii, industria extractivă şi cea metalurgică, transportul, construcţiile de locuinţe, dezvoltarea infrastructurii.

„Cred că va urma o consolidare atît a relaţiilor bilaterale dintre ţările noastre, cît şi a relaţiilor dintre Moldova şi UEEA la general”, a menționat Igor Dodon.

Amintim, că Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru la Bișkek unde va participa la ședința Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, în cursul căreia va fi examinată chestiunea privind acordarea Republicii Moldova a statutului de stat observator în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice.

Comentarii: 0  
 
TAGURI