Primul dialog bilateral a ministrului Alexandru Jizdan cu omologul său din România, Carmen Daniela Dan
24 Martie 2017 09:30
Ieri, ministrul Alexandru Jizdan a făcut parte din delegația Guvernului condusă de prim – ministru, Pavel Filip, care a participat la Reuniunea bilaterală a Guvernelor Republicii Moldova și României, desfășurată la Piatra Neamț.

Astfel, în contextul vizitei oficiale, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său, Carmen Daniela Dan, în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind colaborarea între cele două instituții, comunică Democracy.MD.

În cadrul discuțiilor, ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău a comunicat omologului său, Carmen Daniela Dan despre rolul important pe care care îl are România și experiența Ministerului de Interne român în activitatea și în procesul reformelor din cadrul MAI din RM.

La rândul său, ministru de Interne al României a reiterat sprijinul pe care Ministerul Afacerilor Interne din România va continua să îl acorde în procesul de reformă în care este antrenat MAI din Republica Moldova.

De asemenea, au fost stabilite o serie de priorități de viitor în domeniul Afacerilor Interne, și în special: combaterea criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale, cooperarea polițienească, managementul frontierelor, precum și formarea profesională a angajaților din MAI al R. Moldova în instituțiile de învățământ ale Ministerul Afacerilor Interne român.

Totodată, au fost abordate chestiuni legate de întărirea conlucrării regionale, iar oficialii au vorbit și despre posibilitatea de realizare a unei întrevederi în format trilateral, împreună cu ministrul Afacerilor Interne ucrainean, Arsen Avakov, inclusiv din perspectiva participării viitoare a autorităților de resort din Ucraina la activitățile de cooperare din cadrul Centrului Comun de Contact de la Galați.

Comentarii: 0  
 
TAGURI