Vladimir Voronin nu mai dispune de protecție de stat
1 Aprilie 2014 14:37
2054 0 Inna Juminschi democracy
 Liderul PCRM, Vladimir Voronin, nu mai dispune de protecție de stat și nici de mașină de serviciu, ne informează un comunicat de presă al președinției.  

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, nu mai dispune de protecție de stat și nici de mașină de serviciu, ne informează un comunicat de presă al președinției.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui ţării, Vlad Ţurcanu, perioada în care Voronin a beneficiat de protecție de stat în calitate de ex-președinte al Republicii Moldova s-a încheiat pe 31 martie, iar o cerere de prelungire a acestei perioade nu a fost prezentată președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Drept urmare, Serviciul de Pază și Protecție de Stat nu are temei legale pentru a-i acorda în continuare protecție deputatului Vladimir Voronin.

"Preşedintele a consultat Serviciul de pază şi protecţie. A verificat dacă nu a existat o cerere din partea lui Voronin, o cerere repetată, de aceea şeful statului a decis că SPPS nu-i va mai acorda protecţie de stat lui Voronin. Trebuie să se constate că există pericole la adresa unui demnitar de stat şi atunci şeful statului poate dispune să i se acorde protecţie din partea statului", a declarat consilierul prezidențial, Vlad Ţurcanu.

Potrivit legii, foştii şefi de stat beneficiază de pază şi maşină de serviciu din partea statului timp de patru ani de la încheierea mandatului. Legea îi oferă, însă, şefului statului dreptul de a prelungi acest termen în cazul în care se constată un pericol pentru viaţa fostului preşedinte.

Amintim că la sfârşitul anului trecut fracţiunea PCRM a solicitat printr-o scrisoare pază pentru Vladimir Voronin. Ulterior însăşi liderul comuniştilor a adresat o scrisoare preşedintelui Nicolae Timofti. Şeful statului i-a acordat pază fostului preşedinte până la 31 martie, anul curent.

 

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI