Scandal la Primărie
31 Martie 2014 16:52
2337 1 Drăgălina Garștea Democracy
Un grup de foşti participanţi la războiul de pe Nistru au intrat cu forța în sediul Primăriei chiar în timpul ședinței de dimineață. Aceștia l-au înconjurat astăzi pe Dorin Chirtoacă, cerându-i socoteală privind procesul de privatizare a apartamentelor, pe care le-au primit anterior de la autorităţile locale. După un schimb de replici acide, primarul a părăsit clădirea

.

Protestatarii au fluierat, au bătut cu pumni în uşile birourilor funcţionarilor şi chiar s-au luat la bătaie cu poliţiştii. Aşa au încercat manifestanţii să ajungă la primar.
În zadar a încercat Chirtoacă să ajungă în birou pe o altă cale. Manifestanţii l-au luat cu asalt la propriu, fapt ce l-a scos din sărite pe edil.
Dorin Chirtoacă a încercat să discute într-o altă atmosferă, dar puţini s-au lăsat convinşi. Nici pe scări edilul nu a scăpat de furia oamenilor.
Indignat de comportamentul protestatarilor, edilul Dorin Chirtoacă a încercat fără folos să calmeze spriritele, a încercat de mai multe ori să discute cu ei şi chiar a scăpat câteva înjurături. "Pashol von, râsule", a scăpat printre dinţi Chirtoacă, după ce liderul protestatarilor, Anatol Bâzgu a fluturat nişte hîrtii. 
Acum câţiva ani, Primăria a oferit foştilor combatanţi spaţiu locativ în două blocuri din Chişinău. Conform acordului semnat cu Banca Europeană, care a finanţat acest proiect, apartamentele nu pot fi privatizate până când statul nu restituie tot costul. Recent, Curtea Supremă de Justiţie a obligat Primăria să le ofere locatarilor dreptul la privatizare.
Incidentul a intrat şi în atenţia oamenilor legii. Şeful adjunct al Poliţiei Capitalei, Silviu Muşuc, a declarat că materialele video au fost deja transmise Procuraturii, care urmează să stabilească cine sunt vinovaţii şi care vor fi sancţiunile.
Comentarii: 1  
Trinca 31 Martie 2014 20:19
0 (0)
Este si normala atitudenea cetatenilor odata ce Chirtoaca se impotriveste deciziei organelor de drept al RM
 
TAGURI