George Mocanu: Studenţii care învaţă în România sunt avantajaţi dacă revin în Moldova
26 Martie 2014 16:17
2491 1 Democracy
Pe data de 25 martie, deputatul PLDM, George Mocanu a participat la deschiderea festivalului Zilele Basarabiei la invitația Organizației Studenților Basarabeni din București. Zilele Basarabiei se desfășoară în perioada 25-30 martie, iar parlamentarul a avut un discurs în cadrul Conferinței „Republica Moldova post-Vilnius. Liberalizarea regimului de vize”.

Parlamentarul a pus accent pe noile perspective ale Republicii Moldova, contextul geopolitic actual, noile provocări şi oportunităţi. În acelaşi context a scos în evidenţă faptul că în Republica Moldova este o deschidere mare faţă de tinerii care învaţă în România.
„Investitorii străini indică tot mai des problema lipsei forţei de muncă calificată. Eu cred că studenţii care învaţă în România sunt avantajaţi dacă revin acasă. Este o deschidere enormă în acest moment deoarece atât sectorul public cât şi cel privat are nevoie de cunoştinţele voastre”, a spus deputatul.

Conferința s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București cu sprijinul Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României. Printre speakeri au fost Calin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României, Renate Weber, europarlamentar; Viorel Badea, senator, Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Răzvan Ungureanu – ex-premier al României, senator, Liliana Popescu, pro-rector la SNSPA, Dan Dungaciu, analist politic.

Comentarii: 1  
Ignat 26 Martie 2014 19:36
0 (0)
Problema locurilor de munca in Rm vine din cauza lipsei unor persona e cu pregatire buna ,iar revenirea sutudentilor in Rm ar fi avantajati din cauza unor studii mult mai eficiente dechit cele pe care le obtii aici
 
TAGURI