Socialiştii lanseaza campania naţională de popularizare a ideii de integrare în Uniunea Vamală şi vor colecta 1 milion de semnături
25 Martie 2014 12:13
2648 1 Democracy
Partidul Socialiştilor începe campania naţională de colectare a semnăturilor în favoarea orientării spre Uniunea Vamală a Republicii Moldova. Semnăturile vor fi colectate în corturi special amenajate, dar şi de către grupe mobile în toate raioanele republicii. În paralel, în cadrul campaniei, cetăţenii vor fi informaţi cu privire la avantajele socio-economice ale integrării Republicii Moldova în Uniunea Vamală.

Igor Dodon, liderul PSRM, a declarat în cadrul conferinţei de presă că toate semnăturile colectate vor fi prezentate Parlamentului şi Guvernului, ca guvernanţii să se convingă de faptul că o bună parte din populaţia ţării, şi anume cel putin 60% din cei care se prezintă în mod regulat la votare, optează pentru vectorul estic de integrare. Semnăturile vor reprezenta o valoare politică incontestabilă. Ele vor arăta că Moldova are nevoie de Altceva în politica internă şi externă, aşa cum sună şi mesajul campaniei naţionale.
În opinia liderului socialiştilor, restabilirea bunelor relaţii cu Moscova, orientarea spre Uniunea Vamală, organizarea unui referendum naţional pe subiectul vectorului geopolitic extern, iniţierea discuţiilor privind federalizarea Republicii Moldova – toate aceste elemente reprezintă soluţia pentru păstrarea integrităţii teritoriale şi a statalităţii Republicii Moldova. Şi acest lucru trebuie să-l înţeleagă cît mai mulţi cetăţeni.
PSRM este ferm convins că situaţia economică şi socială catastrofală în care se află Moldova, poate fi depăpşită doar dacă ţara noastră se va integra în Uniunea Vamală – ceea ce va asigura crearea unor noi locuri de munca, piaţă de desfacere pentru produsele moldovenesti, preţuri reduse la resursele energetice.

În opinia socialiştilor, astăzi stoparea procesului de integrare în Uniunea Europeană înseamnă stoparea dezintegrării ţării, înseamnă salvarea Republicii Moldova de la dispariţie.

Comentarii: 1  
Dumutru F 25 Martie 2014 13:05
0 (0)
Ciiiiitttt???? 1 mln de semnaturi??? Parca deja au incercat sa colecteze si din 50 de mii 90 la sute erau false??
 
TAGURI