DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Voronin este şantajat de Occident, iar Tkaciuk a vândut americanilor informaţii secrete
21 Martie 2014 13:14
3543 0 Democracy
Fostul purtător de cuvânt al ex-preşedintelui Vladimir Voronin, face noi dezvăluiri senzaţionale despre acesta, din care reiese că liderul Partidului Comuniştilor este şantabil de Occident iar consilierul său şi ideologul partidului, Mark Tkaciuk, a oferit informaţii de stat secrete unei ambasade străine.

Fostul purtător de cuvânt al ex-preşedintelui Vladimir Voronin, face noi dezvăluiri senzaţionale despre acesta, din care reiese că liderul Partidului Comuniştilor este şantajat de Occident iar consilierul său şi ideologul partidului, Mark Tkaciuk, a oferit informaţii de stat secrete unei ambasade străine.

Într-o scrisoare deschisă adresată plenului Comitetului Central al PCRM, Valeriu Reniţă vorbeşte despre proiectul Memorandumului Kozak, care ar fi fost o soluţie viabilă pentru reglementarea conflictului transnistrean, la care Voronin a renunţat în ultima clipă, într-un moment în care preşedintele rus Vladimir Putin era pregătit să vină la Chişinău pentru a-l semna.
Reniţă susţină că deşi aceste negocieri erau purtate strict secret, occidentalii au aflat despre acesta şi au intervenit pentru a-l convinge pe Voronin să renunţe la semnarea acestuia.
În acest sens, Reniţă sugerează că singura persoană care a putut face acest lucru a fost Mark Tkaciuk. ”Chişinăul şi Moscova s-au înţeles că negocierile se vor desfăşura strict secret până în momentul în care va fi anunţat acordul privind textul Memorandumului. Dar cineva dintre participanţii la negocieri a turnat informaţia unei ambasade care se află nu departe de sediul Comitetului Central al PCRM (cel mai probabil ambasada SUA, care se află la câteva cartiere de sediul PCRM n.red). Din cei cinci politicieni (care participau la negoeiri n.red), Kozak, Smirnov şi Liţkai nu puteau face aceasta în principiu, Voronin este exclus datorită statului său, atunci cine rămâne?”, se întreabă Reniţă, sugerând că e vorba de Tkaciuk.
Mai mult, Valeriu Reniţă susţine că şi Voronin este şantajat de Occident, fapt ce l-a făcut să renunţe la semnarea memorandumului. ”Totul vorbeşte despre faptul că preşedintele Moldovei a fost strâns tare la perete. I-a fost prezentat ”ceva” echivalent cu puterea sa. Cândva fostul şef al Misiunii OSCE în Moldova, William Hill a lăsat să se înţeleagă într-o discuţie, într-un cerc restrâns, că acel ”ceva” este material compromiţător la adresa lui Voronin”.

În scrisoarea sa, Valeriu Reniţă arată că Voronin este şi în prezent şantajat, fapt ce explică motivele comportamentului şi deciziilor sale din ultimii ani, renunţând la putere şi conducând PCRM în opoziţie, deşi a avut toate şansele să se menţină la putere.

Comentarii: 0  
 
TAGURI