Proteste în România. Liviu Dragnea: „E un început de lovitură de stat”
23 Ianuarie 2017 09:00
Protestele din România, începute în primele zile ale acestei săptămâni au continuat duminică în mai multe orașe din țară, dar și în străinătate. Astfel, duminică, peste 15.000 de persoane din București s-au adunat pe o vreme geroasă în Piața Universității.

Mii de oameni au manifestat și în orașele Cluj, Timișoara, Iași, Sibiu și alte câteva orașe din toată țara. Grupuri mai mici s-au adunat și în fața ambasadelor din Londra, Paris și Copenhaga, potrivit libertatea.ro.

Românii au protestat față de ordonanțele de urgență privind grațierea și Codul Penal. La proteste a fost prezent și președintele țării, Klaus Iohannis.

Miile de protestatari au pornit în marș de la Piața Universității spre Guvern, apoi au continuat spre sediile PSD și ALDE.

Potrivit sursei citate, precizările vin „în urma acuzațiilor grave aduse în spațiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie”.

Fostul premier, Dacian Cioloș, a comentat și el evenimentele de dumincă seară. Oamenii care au ieșit în stradă în această seară nu au fost aduși cu autocarele, nu au fost cumpărați cu promisiuni și iluzii. Există mijloace de transport mult mai încăpătoare și resorturi mult mai puternice: Se numesc idealuri. Sunt individuale, dar se trezesc colectiv”, a scris Dacian Cioloș, pe o rețea de socializare, după încheierea protestului.

Liviu Dragnea a reacționat la manifestațiile care au loc duminică seară în Capitală și în mai multe orașe din țară și l-a atacat în mod direct pe președintele Klaus Iohannis, care s-a aflat în mijlocul mulțimii.

M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.

Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.

E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.

Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.

Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.

Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență.

Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță”, a scris Dragnea pe pagina lui de Facebook.

Comentarii: 0  
 
TAGURI