Agenda pentru ziua de 17 martie
17 Martie 2014 10:05
1697 0 Democracy.MD
Are loc ședința de judecată a liderului Mișcării de Tineret "Împreună pentru viitor", Andrei Batereanu, suspectat de trafic de influență.
Politic
Deputații Partidului Liberal depun o nouă sesizare la Curtea Constituțională.
Curtea Constituțională, Chișinău
Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, ţine o conferinţă de presă. Tema nu a fost anunțată.
Sediul PSRM, Chișinău
Social
Are loc conferința de presă, consacrată lansării oficiale a Programului Cadru pentru Cercetare şi Inovare al Uniunii Europene Orizont 2020, cu participarea directorului general al Directoratului Comisiei Europene pentru Cercetare și Inovare, Robert-Jan Smits, academicianului Ion Tighineanu, președintele interimar al AȘM și academicianului Gheorghe Duca, președintele Comitetului Național de Asociere la Programul Cadru Orizont 2020.
AȘM, Chișinău
Academia de Ştiinţe a Moldovei, cu participarea ţărilor Parteneriatului Estic, organizează evenimentul de lansare a Programului Cadru pentru Cercetare şi Inovare al Uniunii Europene ,,Orizont 2020.’’
AŞM, Sala Azurie, Chișinău 
Avocatul Vitalie Ţaulean invită la conferinţa de presă cu tema „Procuratura Generală, DGCO a MAI – acuzate de fabricarea dosarelor penale. Probe video.”
Agenţia IPN, Chișinău
Asociația Sociologilor și Demografilor invită la conferinţa de presă cu tema „Prezentarea rezultatelor studiului sociologic – Impactul evenimentelor din Ucraina asupra situației socio-economice din Moldova.”
Agenția Infotag, Chișinău
Judecătoria sectorului Centru, Chișinău
Internaţional
Miniștrii de externe din Uniunea Europeană discută luni la Bruxelles, posibile sanctiuni impotriva Rusiei legate de criza din Ucraina. Presa germană relatează că ar fi fost alcătuită deja o lista cu circa 130 de personalităţi politice si din lumea de afaceri, care ar putea fi sancționate cu interdictia de a calatori in tarile UE.
Belgia
Pe fundalul crizei din Ucraina, vice-președintele american Joe Biden va vizita Polonia și Lituania cu începere de luni. Potrivit sursei, el se va întâlni cu preşedinele şi premierul Poloniei precum şi cu cei trei lideri ai ţărilor baltice. Discuţiile se vor concentra asupra sprijinului care poate fi acordat Ucrainei, dar şi asupra strateigiei NATO în regiune. Ca şi Statele Unite, Polonia si ţările baltice sunt membre NATO.
Polonia
La București are loc o conferință de presă cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, organizată de studenții basarabeni.
România
Comentarii: 0  
 
TAGURI