Igor Dodon salută victoria PSD la parlamentare. Ce așteptări are de la Liviu Dragnea
12 Decembrie 2016 14:00
Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a salutat rezultatul obţinut de Partidul Social Democrat (PSD) în alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, din România, informează luni Radio Chişinău şi Deschide.md, conform agerpres.

Astfel, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, Igor Dodon a declarat că salută victoria PSD, exprimându-şi totodată speranţa că liderii acestei formaţiuni politice "vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova".

„Vedem că şi în România stânga politică a înregistrat un succes electoral remarcabil. Salut victoria PSD şi îmi exprim speranţa că liderii acestei formaţiuni vor echilibra retorica Bucureştiului în raport cu Republica Moldova. Mizăm (pe faptul) că noul guvern al României va demonstra mai mult respect faţă de independenţa şi suveranitatea ţării noastre. Iar mişcările unioniste vor fi tratate ca nişte entităţi marginale şi radicale, rătăcite în apele democraţiei, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, printr-un mesaj postat pe aceeaşi reţea de socializare, vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a felicitat PSD pentru rezultatele obţinute în alegerile din România, subliniind că se bucură pentru victoria prietenilor şi partenerilor din România”.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI