Voronin o face cu ou şi oţet pe Sandu: Este o neprofesionistă, un robot mecanic care îndeplinește comenzile cuiva
8 Noiembrie 2016 12:20
Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, continuă să o critice pe Maia Sandu. După ce acum două săptămâni a făcut-o „găină” și victimă a „gripei aviare” și a strâmbat din nas pentru atitudinea președintei PAS referitor la minoritățile sexuale, aseară în cadrul unei emisiuni TV Voronin a spus că Maia Sandu este un robot mecanic, iar în spatele ei ar sta tot aceleași figuri care au promovat președinți și miniștri în guvernările anterioare.

„Ce stă în spatele Maiei Sandu ? Nu stă nimic serios în spatele Maiei Sandu. Că cineva încearcă să o împingă la putere nu e mare treabă, în ultimii ani tot așa i-au împins la putere pe miniștri, președinți etc. Ea este un robot, nu a înțeles ce fel de reforme trebuie realizate. Ea nu a lucrat în nicio școală, dar a vrut să facă reforma în școli. Este un robot mecanic, care îndeplinește comenzile care i le dau. Ea este o neprofesionistă”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Честно Говоря” de la Realitatea.md de luni seara.

Despre Igor Dodon, deși acum două săptămâni Vladimir Vorornin spunea că dacă socialistul va ajunge șef al statului, va aduce mai multe pagube decât actualul președinte, Nicolae Timofti, aseară Voronin a fost mai puțin critic, motivând că Dodon a lucrat cu comuniștii în aceeași echipă și chiar dacă Dodon este „fiu de cățea”, totuși “este al nostru „fiu de cățea” ( «он сукин сын, но он наш сукинсын», din rusă), a spus Voronin. Voronin a lăudat cu jumătate de gură experiență și abilități profesionale ale lui Igor Dodon, însă nu și-a exprimat susținerea pentru candidatul socialiștilor.

Igor Dodon a părăsit cu scandal PCRM și a fost criticat mereu pentru aceasta de Vladimir Voronin, chiar dacă fostul președinte a spus recent că PCRM nu mai este supărat pe Igor Dodon. În același timp, retorica critică a lui Vladimir Voronin față de Maia Sandu ar putea fi motivată de „tradiționalismul” liderului comunist, care s-a arătat mereu împotriva minorităților sexuale.

Reamintim că acum două săptămâni Voronin a fost mai rezervat în a comenta candidatura Maiei Sandu din motive că aceasta susține minoritățile sexuale. „Pentru mine este suficient că ea va vota și îi va susține toți aceștia care reprezintă minoritățile sexuale. Pentru mine este clar cine este Maia Sandu”, declara atunci Voronin.

De menționat că anterior Maia Sandu, fiind întrebată despre atitudinea sa față de minoritățile sexuale și organizarea paradelor gay, a declarat în cadrul unei emisiuni online, că unul din obiectivele sale este integrarea membrilor comunității Lesbienilor, Gay-ilor, Bisexualilor și Transsexualilor (LGBT) în societate. Maia Sandu le-a declarat jurnaliștilor că își dorește să sporească nivelul de toleranță în societate, iar pentru aceasta va munci mai mult în educație.

La scurt timp după aceasta, unul din cei mai importanți membri au comunității LGBT, Angelica Frolov, a îndemnat comunitatea din care face parte să o voteze pe Maia Sandu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI