VIDEO // După comunitatea minorităților sexuale, şi diaspora sirienilor o sprijină pe Maia Sandu
5 Noiembrie 2016 10:15
Mai mulți studenți de origine arabă care își fac studiile în Republica Moldova, îndeamnă cetățenii s-o voteze în funcția de președinte al țării pe candidatul partidelor de dreapta - Maia Sandu, relatează Actualități.md.

Astfel într-o înregistrare video publicată în rețelele sociale, sirienii care studiază în țara noastră, menționează că le place mult Moldova și că și-ar dori ca compatrioții lor care suferă din cauza războiului din Siria, să poată emigra aici pentru a trăi liniștit.

Studenții mai adaugă că sirienii s-ar putea încadra foarte ușor în societatea moldovenească și mai mult ar putea munci în agricultură și vinificație.

Sirienii nu au unde pleca. Astfel eu rog guvernarea din Moldova să aducă oamenii din Siria aici, spune unul dintre studenții arabi.

„Încurajez refugiații sirieni să vină aici din cauză că în contextual războiului civil din Siria, situația este foarte dificilă”, mai declară un alt sirian.

O susțin în totalitate pe viitoarea doamna președintă sper. Votați Maia Sandu!”, au mai adăugat studenții sirieni.

Amintim că recent presa a scris că candidatul PAS la funcția de președinte al țării Maia Sandu, ar fi avut o înțelegere cu cancelarul german Angela Merkel, ca să primească 30 de mii de imigranți sirieni în Republica Moldova, dacă va cîștiga alegerile prezidențiale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI