Dodon, la un PAS să devină președinte cu ajutorul Maiei Sandu
4 Noiembrie 2016 16:03
Maia Sandu este la un pas să piardă alegerile din cauza propriilor minciuni, scrie cunoscutul jurnalist Victor Nichituș. Acesta se referă la mai multe gafe politice monumentale ale Maiei Sandu, inclusiv de la dezbaterile din ajun cu contracandidatul ei, Igor Dodon.

„Pe 3 noiembrie, la dezbaterile electorale organizate de Pro TV, Maia Sandu a mințit. Atunci a fost distrus mitul Maia Sandu. A mințit atunci când a spus că nu a fost membră a PLDM”, scrie Nihituș, amintind cu cât fast anunța Maia Sandu în septembrie 2014 că aderă la PLDM.

Mai mult, pe parcursul campaniei electorale, ea a respins sprijinul oferit de Partidul Democrat, de Partidul Liberal, etc, de care avea nevoie.

Astfel, Victor Nichituș sugerează că Maia Sandu ar putea fi înfrântă la alegeri din cauza propriei imaturități politice. „Se vede cu ochiul liber că Maia Sandu are nevoie de ajutor. Comportamentul imatur al domniei sale, numai gestul de datul mânilor cât face, pare să ne spună că dacă nu primește ajutor la timp, va pierde alegerile prezidențiale. Cine va fi responsabil de asta? Ea, care a refuzat orice ajutor, și prin acest refuz devine antipatică, ori noi, care nu am știut cum să-i-l oferim?”

Mai mult, jurnalistul opinează că Maia Sandu nu este independentă în deciziile ei și depinde de Andrei Năstase, controlat la rândul său de oligarhii Victor și Viorel Țopa. „Persistența cu care refuză ajutor politic pare a ne spune că doamna Sandu este ostatica formațiunii politice conduse de Andrei Năstase. Probabil este adevărat. În acest caz, candidatul pro-european riscă să devină mai antipatic decât liderul socialist. Pentru această  transformare este direct responsabilă”, concluzionează Victor Nichituș.

Comentarii: 0  
 
TAGURI