Traian Băsescu și soția sa depun, joi, jurământul pentru a deveni cetățeni ai Republicii Moldova
1 Noiembrie 2016 17:31
Fostul președinte al României, Traian Băsescu și soția sa, Maria, vor depune joi jurământul pentru a deveni cetățeni ai Republicii Moldova, a anunțat ambasadorul Chișinăului la București, Mihai Gribincea, citat de deschide.md.

Ceremonia va avea loc la Ambasada Republicii Moldova la București.

„Domnul Băsescu este 'constrâns' de două termene: primul este legat de legislația Republicii Moldova, care prevede că, dacă în termen de șase luni persoana nu depune jurământul, ea pierde dreptul de a obține cetățenia, iar al doilea termen este legat de alegerile Prezidențiale la care dânsul a declarat ca intenționează să participe în calitate de alegător”, a declarat diplomatul.

Ulterior familia Băsescu va trebui să depună actele pentru pașapoartele moldovenești pentru a putea vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Fostul președinte al României a declarat aseară că nu a votat în primul tur din cadrul alegerilor prezidențiale în Republica Moldova pentru că Igor Dodon, candidatul socialist la președinția republicii, a atacat la Curtea Constituțională hotărârea prin care Nicolae Timofti i-a acordat cetățenia Republicii Moldova.

„Acum s-a judecat și s-a respins, așa că, în turul doi, voi vota pentru Maia Sandu”, a afirmat Băsescu.

Comentarii: 1  
uncleded 1 Noiembrie 2016 20:59
0 (0)
Vrea sa se bage in politica, dupa ce s-a facut de ras, cu un ratting de vreo 5% in Romania, s-a gandit sa vina in Moldova.
 
TAGURI