Ne pregatim de Rogozin. Ce va face vicepremierul rus la Chisinau
22 August 2013 15:19
3175 0 Democracy cu referire la ProTV
Vine summitul de la Vilnius, asa ca emisarii rusi sunt tot mai aproape. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va discuta la Chisinau cu Valeriu Lazar despre soarta exporturilor moldovenesti in Rusia.

Asta spune presedintele parlamentului, care afirma ca nu cunoaste in detalii agenda lui Rogozin. Acesta va veni la Chisinau pe 2 septembrie. Se pare ca tot atunci va merge si la Tiraspol, unde separatistii isi vor sarbatori 23 de ani de asa-zisa indepedenta.

Ca pe 2 septembrie in Moldova va veni vicepremierul rus nu mai este un dubiu pentru nimeni, desi pana acum guvernul a evitat sa spuna clar acest lucru. Dupa ce Rusia a blocat exportul marfurilor din Ucraina, au aparut temeri pentru un eventual embargo pentru marfurile moldovenesti. Mai ales ca suntem tot mai aproape de parafarea Acordului de liber Schimb cu UE.
In presa a aparut informatia ca Dmitri Rogozin va merge la Tiraspol pe 2 septembrie, cand regiunea transnistreana marcheaza autoproclamarea indepedentei. Presa transnistreana noteaza ca acolo vicepremierul rus va veni cu un mesaj de incurajare, total diferit de al Chisinaului, care are asipratii europene. Totusi, Igor Corman spune ca nu stie nimic despre aceasta vizita.
Vicepremierul rus a fost prezent si la manifestatiile dedicate zilei de 9 mai organizate la Tiraspol si apoi la Chisinau. Rogozin a criticat orientarea europeana a tarii noastre si a declarat ca singura cale este uniunea euroasiatica. La Chisinau, el a tinut un discurs de pe scena din PMAN, in care a spus ca Moldova si Rusia sunt legate prin istorie.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI