Secretarul de Stat al MAI participă la a 67-a Sesiune a Comitetului Executiv al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi
6 Octombrie 2016 17:31
În perioada 3 - 7 octombrie curent, la Geneva se desfăşoară a 67-a Sesiune a Comitetului Executiv al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), transmite Democracy.MD.

Şedinţele Comitetului Executiv al UNHCR cu participarea tuturor reprezentanților statelor membre ale ONU se organizează anual, având drept scop analiza şi dezbaterea problemelor refugiaţilor şi identificarea soluţiilor în vederea asigurării protecţiei şi respectării drepturilor acestei categorii de persoane.

Republica Moldova este reprezentată la eveniment de delegaţia Ministerului Afacerilor Interne, condusă de Secretarul de Stat, Mihail Beregoi.

Astfel, țara noastră împărtășește de rând cu întreaga omenire îngrijorarea cu privire la ultimele evenimente, care au luat o anvergură periculoasă – pe de o parte conflictele și războaiele care generează valuri interminabile de refugiați, iar pe de altă parte - impactul acestor fluxuri masive de persoane asupra situației social-economice a țărilor gazdă. 

În alocuţiunea sa în cadrul şedinţei plenare, Mihail Beregoi a prezentat poziţia Republicii Moldova faţă de problema refugiaţilor în toată lumea şi a reafirmat ataşamentul ţării noastre de a promova drepturile omului, a depune toate eforturile în vederea consolidării sistemului național de azil, pentru ca fiecare persoană care solicită protecția Republicii Moldova să se bucure în deplină măsură de drepturile și libertățile sale fundamentale.

Totodată au fost prezentate realizările şi progresele înregistrate de Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani în domeniul azilului, apatridiei şi integrării străinilor.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi a mulţumit şi a apreciat înalt acţiunile întreprinse şi progresele înregistrate de ţara noastră în vederea dezvoltării cadrului legal în domeniul azilului, apatridiei şi integrării străinilor.

Comitetul Executiv al UNHCR urmează să adopte planul de activitate al UNHCR pentru anul 2017, bugetul şi agenda de lucru pentru sesiunea a 68-a, ce va avea  loc în luna octombrie 2017.

Comentarii: 0  
 
TAGURI