PLDM certat de propria familie politica europeana pentru legile votate cu comunistii
9 Mai 2013 12:32
2696 0 Democracy cu referire la Timpul
  Jerzy Buzek, fostul președinte al Parlamentului European, își anunță și el îngrijorarea față de întorsătura politică de la Chișinău din ultimele luni.„Recentele evoluții din Moldova trimit semnale foarte alarmante Uniunii Europene.

 Jerzy Buzek, fostul președinte al Parlamentului European, își anunță și el îngrijorarea față de întorsătura politică de la Chișinău din ultimele luni. „Recentele evoluții din Moldova trimit semnale foarte alarmante Uniunii Europene.

Decizia Parlamentului care subminează independența Curții Constituționale sunt o amenințare reală la adresa democrației, căci în democrație noi preferăm sistemul de verificare și echilibru, care oferă un echilibru între puterile executivă, juridică și legislativă. Aceasta ar trebui să împartă puterea și să se verifice reciproc”, declară Buzek, într-un interviu acordat corespondentului la Bruxelles al postului de radio Europa Liberă .

În același interviu, fostul președinte al PE avertizează că intenția de schimbare a regulilor democratice în timpul jocului, pune într-o lumină nefavorabilă R. Moldova, în perspectiva integrării europene. „În perspectiva accederii Moldovei la UE, este de dorit ca în această țară să nu se schimbe regulile jocului democratic în timpul jocului. Cu câțiva ani în urmă eram optimist cu privire la șansele Moldovei de a deveni membru al UE. Însă aceste schimbări legislative creează obstacole serioase în dezvoltarea democratică viitoare a țării. În acesta lumină, perspectiva încheierii Acordului de liber schimb în noiembrie, la Vilnius, pare foarte nesigură.

Comentarii: 0  
 
TAGURI