22 de secţii de votare vor fi deschise în Transnistria, pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei
13 Septembrie 2016 13:31
Rusia va deschide 22 de secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei, programate pentru data de 18 septembrie, potrivit independent.md, citat de Democracy.MD.

În acest context, presa de la Tiraspol scrie că nouă secţii de votare vor fi deschise în orașul Tiraspol, 5 – în Bender, câte 2 în Râbnița și Dubăsari și câte una la Grigoriopol, Dnestrovsc, Camenca și Slobozia.

Anterior, ministerul moldovean de Externe a sugerat Rusiei să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, controlate de regimul separatist pro-rus, având în vedere „imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea alegerilor”.

Diplomaţia de la Chişinău a anunţat că pe adresa Ministerului de Externe şi Integrării Europene au parvenit câteva note verbale din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova prin care autorităţile moldovene sunt rugate să contribuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova, la 18 septembrie 2016, a alegerilor deputaţilor Dumei de Stat a Rusiei.

În acest context, Ambasada Rusiei a exprimat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare: 4 în localităţile din dreapta Nistrului (una la Chişinău, una la Bălţi, una la Comrat, cu un punct mobil la Cahul) şi 22 în regiunea transnistreană.

Comentarii: 5  
veaceslav 13 Septembrie 2016 13:53
0 (0)
Au multi cetateni rusi cu acte in regula acolo. O fi pacat pentru Putin sa nu-si asigure voturile transnistrenilor spalati la creieri...
Mihail 13 Septembrie 2016 14:03
0 (0)
PROSTIE Mare, pentru ce acest circ cu 22 sectii, nu aveti voi atitia rusi in zona
Subiectul 90 13 Septembrie 2016 14:10
0 (0)
Practic acest teritoriu nu este controlat, o sa fie mai multe sectii de vot pentru alegerile din Rusia decat pentru prezidentialele de la noi. Si este o posibilitate de frauda a alegerilor pentru Edinaya Rossia, desi zombatii astia oricum in mare pare o sa-l voteze pe Putin.
Iulian Andrei 13 Septembrie 2016 15:42
0 (0)
Este o decizie pe care doar oficialii de la Moscova pot să o explice, se știe că în transnitria locuiesc foarte mulți ruși, dar cred că vreo 10-15 ajungeau.
Radion 13 Septembrie 2016 16:23
0 (0)
Dodon cred ca trebuie sa fie bucuros pentru atitea sectii de votare deschise. Eu nu inteleg pentru ce sa mai deschizi sectii de votare, intr-un teritoriu in care nu recunoaste nimeni ca este moldovean.
 
TAGURI