Manifestațiile care au avut loc de Ziua Independenței în PMAN, executate de Usatîi și Năstase la comanda Kremlinului
29 August 2016 15:19
Dezordinea care a avut loc de Ziua Independenței în PMAN, demonstrează încă o dată că Rusia nu a renunțat la planurile sale în privința Republicii Moldova, care este percepută de Kremlin ca fiind o gubernie ieșită temporar de sub control. De această părere este bloggerul Gabriel Călin.

„După ce a văzut că varianta demonstrării mușchilor, embargo-urile economice și alte cadouri din parte Moscovei nu prea au efectul scontat în Republica Moldova, Kremlinul a ales altă tactică - soft power-ul - bazat pe PROPAGANDĂ, infiltrarea trădătorilor, deturnarea protestolor și multe alte tehnici și tactici folosite în acest război hibrid pe care îl duce aici fără ca nimeni să le riposteze în vreun fel”, scrie Gabriel Călin într-un articol.

Potrivit acestuia, manifestațiile au fost organizate de așa-zisa „societate civilă” - cei din DA și Partidul Nostru. Este vorba despre avocata Ana Ursachi și Stepuleac Anatol (personaje văzute foarte des la sediul Partidului Nostru) ex-deputatul-jurnalist Petkov Alexandru - unul dintre cei mai buni prieteni și om de încredere a lui Renato Usatîi, Sergiu Ciubotaru, Nicolae Josan, Inga Grigoriu- cortuarii Platformei DA, Alexandru Machedon nepotul judecătoarei apropiat Țopilor, ex fals-unionistul Dinu Plângău, de la distanță oamenii lui Platon - Gofman și Sagaidac.

Aceste „personalități” nu au făcut nimic altceva decât să execute misiunea Kremlinului, chiar dacă lor, posibil că liderii politici nu le-au spus că misiunea vine de la Moscova.

„Să ataci cordoanele de polițiști și să arunci cu ouă în militarii (o bună parte din NATO și UE) și copiii veniți în PMAN să serbeze constituiea Republicii Moldova și ieșirea de sub jugul sovietic, le este convenabil doar rușilor. Lucru demostrat și de reportajele TV de la principală televiziune a Moscovei, reportaje în care nu se spune nimic despre faptul că în PMAN au defilat militarii NATO ci doar despre faptul că PAPORUL luptă cu puterea - o sugestie, dacă vreți, a faptului că moldovenilor le va fi mai bine cu o altă putere, una controlată de Kremlin”, scrie bloggerul.

Așadar, Rusia transmite un mesaj clar cetățenilor moldoveni: Nu e important deloc faptul că trăiți într-o țară independentă. Independența nu vă dă nimic și nici nu mai este atât de sfântă precum v-o închipuiți, dacă există persoane care aruncă cu ouă și sticle de plastic în participanții la paradă. Dați jos guvernarea coruptă, noi avem altă soluție.

Dacă protestul era să fie unul sincer, acesta putea fi realizat îndată după terminarea festivităților, chiar în aceeași zi. După festivitate puteau fi instalate corturi în PMAN, putea fi ocupată din nou Piața de mii de oameni. Însă, protestatarii au ales să împroaște cu ouă în polițiști și oameni care au venit la sărbătoare.

„În primul rând, atât PN cât și DA nu mai sunt în stare să scoată lumea în stradă, pentru că s-au compromis. De aceea au decis să împroaște cu rahat în festivitate. Scopul lor nu a fost trezirea conștiinței naționale ci subminarea ei”, se arată în articol. 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI