Turcia, interesată în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova
29 Iulie 2016 11:00
Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Turciei Selim Kartal, în cadrul căreia au fost abordate aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și Turcia, transmite Democracy.MD.


Astfel,
în cadrul discuțiilor, interlocutorii au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor moldo-turce în domeniul economic, menționând că există toate premisele în extinderea acestora în viitor.

În context, Vitalie Iurcu și Selim Kartal au specificat că una din oportunitățile intensificării relațiilor comercial-economice ar fi urgentarea procedurii interne de ratificare de către partea turcă a Acordului de Comerț Liber dintre două state, document ratificat de partea moldavă la finele anului trecut, precum și semnarea cât mai curând a Acordului între Republica Moldova şi Republica Turcia privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor.

Vitalie Iurcu și Selim Kartal au făcut un schimb de opinii și asupra agendei ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică, care urmează a fi organizată anul acesta la Ankara.

Mai mult, în opinia celor doi demnitari ședința Comisiei poate deveni o platformă foarte bună atât pentru semnarea Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, cât și inițierea unor noi programe de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes reciproc.

În cadrul întrevederii, diplomatul turc a menționat că țara sa este interesată în dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale în țara noastră.

Comentarii: 0  
 
TAGURI