Tinerii de la PPRM cer ADEVĂRUL
5 Aprilie 2013 14:35
4294 2 Democracy Media
 Membrii Organizației de Tineret a Partidului Popular au protestat, astăzi, 5 aprilie, în fața Procuraturii Generale fiind indignați de examinarea dosarului „7 aprilie 2009”. Tinerii au scandat lozinci precum “Cerem adevărul despre 7 aprilie!” și „Cerem investigarea repetată  a dosarului  7 APRILIE 2009”.
Membrii Organizației de Tineret a Partidului Popular au protestat, astăzi, 5 aprilie, în fața Procuraturii Generale fiind indignați de examinarea dosarului „7 aprilie 2009”. Tinerii au scandat lozinci precum “Cerem adevărul despre 7 aprilie!” și „Cerem investigarea repetată  a dosarului  7 APRILIE 2009”.
Ian Lisnevschi, liderul organizației de tineret a declarat –“ În 2009 liderii partidelor democratice susțineau că alegerile au fost fraudate, cerând organizarea unui nou scrutin electoral, după ce Moldova a intrat in topul mondial electoral anului 2009 cu 6 alegeri parlamentare și prezidențiale, după ce la guvernare au venit cei ce au promis Adevărul despre 7 aprilie, nu a fost depistată nici o persoană, nici o formațiune care să-și ia răspundere de cele întîmplate în ziua de 7 aprilie, nimeni nu a fost pedepsit pentru cea mai mare crimă săvârșită asupra cetățenilor, asupra statului, din istoria Republicii Moldova.
Protestatarii din 7 aprilie, susțineau că ei nu luptă doar împotriva comuniștilor ci și împotriva nivelului de trai scăzut de la noi din țară. Cu venitul lunar mediu sub 250 USD și rata ridicată a șomajului, Republica Moldova este considerată cea mai săracă țară din Europa. PCRM fiind la putere din 2001, n-a reușit să redreseze economia, iar perspectiva perpetuării situației timp de încă cel puțin patru ani era considerată inacceptabilă.
În urma protestelor s-au înregistrat 3 victime iar numeroase persoane au fost maltratate în arestul poliției, iar repararea sediului Parlamentului a făcut o gaură de aproximativ 200 mln de lei în bugetul statului, potrivit contractului lucrărilor de reconstrucție.
Anul 2009- Republica Moldova este cea mai săracă țară din Europa. Din cauza șomajului și salariilor mizerabile cetățenii fug peste hotare după o viață mai bună. Puterea fiind în mâinile PCRM.
Anul 2013- Republica Moldova se află în aceeași situație, numai că nimeni nu mai vorbește despre această problemă deschis. Un singur lucru care s-a făcut este schimbarea abreviaturii forței de guvernare P cu A, C cu I, R cu E, M cu II.
Cu patru ani în urmă după 7 aprilie 2009, au fost torturate sute de persoane și puțini au fost trași la răspundere. Astfel, după patru ani de la evenimentele din 2009, Adevărul a căzut în umbra istoriei.
Operațiunea 7 aprilie a fost bine organizată și implementată. Cine și cum a organizat rămâne, până în ziua de azi, sub semnul întrebării. De mai mulți jurnaliști au fost prezentate probe video și foto, cu adevărul despre evenimentele din 7 aprilie și cele ce au urmat. Însă cine i-a ascultat când chiar procuratura și guvernarea cărora noi le-am încredințat viitorul nostru ne mințeau. În 2010 toți politicieni (PCRM, PDM, PLDM, PL) au promis Adevărul – Și Adevărul este că noi niciodată nu-l vom afla. Îmi pare rău că din acest eveniment s-a făcut campanile electorală,  jucând pe necunoașterea noastră despre cele care s-au întâmplau într-adevăr în ziua de 7 aprilie 2009,  jucând pe dragostea noastră față de acest pământ care ne este casă, jucând pe funia care a fost legată de gâtul nostru de sărăcia care ne-au adus-o tot ei, jucând chiar și cu viețile copiilor noștri.
Astăzi avem nevoie de demnitari și procurori care vor pune interesele noastre mai sus decât interesele personale. De profesionaliști cărora să le pese de aceea ce se întâmplă cu țara noastră și să nu ascundă realitatea după cuvinte și imagini false. De-am avea curaj să spunem NU minciunilor de azi, vom putea afla adevărul de ieri.
Întrebați-vă, de ce oare după patru ani avem aceleași întrebări ca și în 2009…!?!”
“Din datele deținute constatăm că în urma investigării acestuia au fost trași  la răspundere doar 13 persoane pentru comiterea infracțiunilor de dezordini în masă şi jafuri, și 2 polițiști pentru  infracțiunile săvârșite de reprezentanții autorităților publice contra protestatarilor şi altor persoane, catalogate ca exces de putere, tortură etc.”, a remarcat  prim-vicepreședintele  OT PPRM, Maxim Braila
Tinerii au venit  cu o declarație prin care cer Procuraturii Generale a Republicii Moldova pornirea și  investigarea repetată a Dosarului ,,7 aprilie 2009,,  întru stabilirea corectă și echitabilă a circumstanțelor cauzei și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.
Democracy Media  reamintește că Organizația de Tineret a Partidului Popular a mai organizat astfel de proteste în fața Palatului Republicii  și în fața Guvernului.
Comentarii: 2  
Olga 5 Aprilie 2013 16:35
0 (0)
Dupa ziua de 7 aprilie 2009 au ramas foarte multe intrebari, si eu cred ca poporul niciodata nu va afla adevarul complet. Imi pare bine, ca tinerii PPRM au hotarit sa-i aminteasca la oameni, ca actuala guvernare le-a amagit si le-a folosit in interese proprii.
Radu 5 Aprilie 2013 20:29
0 (0)
Bravo baieti!!! pare bine sa vad actiunele voastre dinnou!
 
TAGURI