Marian Lupu a mers cu daruri la Edineț! Vezi ce a vizitat liderul PDM
19 Iulie 2016 17:01
O familie din satul Zăbriceni, raionul Edineţ, a primit o casă nouă, după ce, în urma unui incendiu, a rămas fără acoperiş deasupra capului. Cheile de la noua locuinţă i-au fost înmânate astăzi de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, informează Democracy.MD. 


Astfel, casa a fost cumpărată din banii adunaţi de membrii formațiunii şi ai oamenilor de afaceri din oraşul Edineţ.

Olesea Claus, proprietara noii case, spune că nu e timp pentru amintiri dureroase. Ea este dispusă să înceapă o nouă viață.

Pe lângă locuinţă, cei cinci membri ai familiei vor avea în proprietate şi 35 de ari de pământ. Membrii Partidului Democrat spun că se vor mobiliza pentru a-i ajuta în continuare.

Totodată, liderul Partidului Democrat a mai vizitat mănăstirea „Naşterea Domnului” din satul Zăbriceni, care se află în construcţie. Marian Lupu a dat asigurări că va finanța lucrările de pictare a pereților interiori ai lăcașului.

Democratul a primit în dar o icoană. El şi-a continuat vizita la Parcul Industrial din Edineţ, mai exact la o fabrică de sucuri concentrate.

„Capacitatea întreprinderii este de 500-600 tone pe zi. Exportăm toată producţia noastră în Europa şi Statele Unite ale Americii. Nimic nu rămâne pentru piaţa internă”, a menţionat Vasile Medvedi, administrator afacere.

„S-au format aproape 150-170 noi locuri de muncă. Iată de ce sunt importante aceste proiecte. Ele vin cu dezvoltarea potenţialului industrial, ele vin ca şi rezultat cu formarea locurilor de muncă, ţin oamenii aici, salarii decente”, a declarat Marian Lupu.

Parcul Industrial din Edineţ a fost deschis acum doi ani. Ministrul Construcţiilor, Vasile Bîtca, spune că investiţiile pentru dezvoltarea zonei industriale vor continua.

„Sunt construite reţelele electrice, drumul de acces şi multe alte lucruri care viitorilor rezidenţi le vor da beneficii în desfăşurarea activităţilor”, a precizat ministrul Construcţiilor, Vasile Bîtca.

Liderul PDM, Marian Lupu, s-a mai întâlnit cu primarii şi consilierii raionali din Edineț și a discutat despre soluţionarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

Comentarii: 1  
subiectul 90 19 Iulie 2016 21:15
0 (0)
Lupu bravo! Ce-ar fi daca fiecare lider de partid ar da o casa cadou unei familii neajutoarate? Cred ca ar fi o parere mult ma placuta fata de politicieni.
 
TAGURI