OPINIE // Maia Sandu - „politician cu coaie”
18 Iulie 2016 15:45
Creșterea unor politicieni moldoveni într-o săptămână seamănă izbitor de mult cu creșterea puilor de broiler. Este și cazul Maiei Sandu, care și-a clădit o carieră politică din nimic, scrie bloggerul Alexandru Vakulovski.

„Niște studii dubioase în perioada sărăciei lucie din Moldova, un master în SUA de un an, după care, surprinzător, devine consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale pentru doi ani. Studiile Maiei Sandu: ASEM, apoi relații internaționale la o instituție cu o denumire parcă ruptă din Orwell - Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova și un an la Harvard”, scrie bloggerul într-un articol.

Vakulovski mai scrie că Maia Sandu, „ca orice moldovean lăudăros care la un ulcior cu vin vrea să-ți arăte că a făcut totul singur în viață, vrea mai mult, vrea să fie mai mare”.

„ Nu i-a ieșit cu PLDM-ul, când a făcut parte din echipa care a falimentat băncile Moldovei. Acum și-a tras partid și trage sforile din toate părțile doar pentru a-și continua cariera de politician. A apărut alături de Filat, de ce nu ar apărea și alături de Dodon, Usatâi și Năstase? Că doar moldovenii sunt tâmpiți și nu-și dau seama de nimic. Dodon, Usatâi și Năstase sunt în rând la putere și vor ajunge acolo când Moldova va fi praf. Asta vrea Maia”, se menționează în articol.

Totodată, bloggerul precizează că Maia Sandu a fost făcută de Natalia Morari drept „politician cu coaie”.

„În țările civilizate politicienii au alte calificative. Dar Maia vrea să ne demonstreze că are coaie, chiar dacă asta înseamnă distrugerea Moldovei. În scrisoarea ei către FMI, cere să nu i se mai acorde Moldovei un împrumut. Ar fi dezastruos, chiar dacă suma pentru prima tranșă e mică: 25 milioane de dolari (a câta parte din mita șefului Filat?) și cerința reformelor – cred că mai importantă acum decât banii. Tânjind acum după funcția de Președinte, Maia Sandu a mai câștigat o poreclă – Miorița cu coaie. Dar Miorița n-are nici o vină”, scrie Vakulovski.

Precizăm că săptămâna trecută, Ion Sturza a criticat comentariile Maiei Sandu referitor la scrisoarea ei către FMI, unde cere să nu i se mai acorde Moldovei un împrumut.

„Se știe, cine știe! că FMI nu dă bani de flori de cuc. Reforme, ajustări. În termeni pragmatici este un lucru bun pentru țară. A cere FMI să nu semneze un acord este un fel de neo-bolșevism. Cu cât mai rău pentru țară, cu atât mai bine pentru noi...” spune chiar și fostul mare apărător al Maiei Sandu, Ion Sturza. 

Comentarii: 2  
Oleg 18 Iulie 2016 16:18
0 (0)
ANUME CA CIND UNA CA MAIA NEAGA ORICE SOLUTIE DE A IESI DIN RAHAT SI STRIGA CA DOAR ES ESTE SOLUTIA. APOI EVIDENT CA DOAR ASA COAIE POATE SA AIBA NUMAI SLUGILE LUI FILAT.
LILIAN CIPCIRIUC 18 Iulie 2016 20:33
0 (0)
CE TOT de coaie vorbiti. Daca nu sunt barbati cu coaie macar femeile sa le poarte.
 
TAGURI