Usatîi "cu grijă" față de Bălți: s-a eschivat cât a putut de la plata impozitelor
13 Iulie 2016 08:30
Primarul de Bălți Renato Usatîi s-a lăudat peste tot astăzi că și-a plătit într-un final impozitele, dar nu a explicat de ce s-a eschivat aproape jumătate de an de la achitarea lor, asta chiar dacă tot el susține că o buna parte din acestea vor ajunge în bugetul orașului pe care îl administrează și care este plin de gropi și murdărie din cauza lipsei acute de finanțe.

Usatîi s-a lăudat chiar de dimineață că în sfârșit și-a achitat impozitele – aproape patru milioane de lei, dintre care peste 200 de mii de lei – penalități pentru întârziere. Asta pentru că în mod normal, ca și orice cetățean responsabil, Usatîi ar fi trebuit să-și îndeplinească obligațiunile fiscale până la 25 martie.

În același timp, acesta se laudă că 45% din această sumă va ajunge în bugetul Bălțiului. El însă nu spune nimic că bugetul Bălțiului a avut nevoie și până acum de acești bani. Străzile din ”capitala de Nord” sunt ca după război, orașul nu este amenajat, iar curățenia lasă de dorit. Iar în toată această perioadă Usatîi s-a eschivat de la plata impozitelor din care puteau fi reparați câțiva kilometri de drumuri, amenajate zeci de curți sau să fie asigurată curățenia.

Astfel, pe lângă faptul că într-un an de mandat, mai mult de jumătate „primarul” l-a petrecut prin cazinouri, proteste și corturi la Chișinău și în Federația Rusă, nici măcar nu a vrut să-și plătească impozitele la timp, ca cel puțin așa să contribuie la bunăstarea locuitorilor care i-au acordat credit de încredere. Interesant, ce s-ar întâmpla cu bugetul Bălțiului dacă toți locuitorii ar proceda ca primarul lor și s-ar eschiva de la plata impozitelor sau ar lipsi de la serviciu mai mult de jumătate de an?

Comentarii: 4  
Oleg 13 Iulie 2016 09:57
0 (0)
Acum am inteles si eu pe cine am votat, ne-a transformat orasul intr-un haos. Credeam ca vorbele lui au valeare, insa m-am dezamagit. In cot ii este lui de problemele noastre, el isi face doar propriile interese.
Viorel 13 Iulie 2016 10:10
0 (0)
Nu a făcut nimic acesta penru acest oraș! De cîte ori am plecat la primărie să rezolv o probleme nici nu era la muncă, de parcă ar fi rămas Bălțul fără conducere! CE folos că a adus el 2 tractoare ori cu ele ori fără ele nu-i nici o diferențp lumea are nevoie de un porimar care sp fie permanent la locul de muncă să ajute cetățenii!
Fima 13 Iulie 2016 10:20
0 (0)
A vrut să fie primar dar nu facemai mut decît o boaba apreciez ca a facut diferit concerte in oraș dar asta a fost doar pentru așa face o oarecare imagine , însa nu se gindeste la probleme din oraș și nici la noi .Hala deastefl de primar .
Daniel 13 Iulie 2016 11:25
0 (0)
balabolul Renato continuă să ne uimească cu tupizmul său cancerogen care ne atacă zi de zi cu no nouă doză de prostie, eu înțeleg că ești mare șef în Bîlți, dar fii bun fraiere și lucrează, lumea te-o ales, are speranțe de la tine..
 
TAGURI