Un grup de telespectatori sunt dezamăgiți de comportamentul Nataliei Morari și cer penalizarea postului de televiziune TV7
12 Iulie 2016 11:19
Un grup de telespectatori nemulțumiți, a trimis pe adresa redacției noastre un apel, în care solicită organelor responsabile, să penalizeze postul de televiziune TV7. Potrivit acestora, moderatoarea emisiunii „Interpol”, Natalia Morari, a manipulat opinia publică în cadrul emisiunii de ieri, prezentând informații false.  

Apel către organizațiile de media

Noi, un grup de consumatori de programe audiovizuale, ne exprimăm profunda nemulțumire și dezamăgire față de comportamentul din seara zile de 11 iulie a postului de televiziune TV7 și al moderatoarei emisiunii „Interpol” 9 de la acest post, Natalia Morari. Moderatoarea și postul TV ne-au indus în eroare pe noi, telespectatorii și au manipulat opinia publică prezentând informații care nu au corespuns realității.

În speță, am fost informați (sau mai bine zis dezinformați) că emisiunea „Interpol” de luni, 11 iulie era difuzată în direct, avându-l ca protagonist pe fostul angajat al CNA, Mihai Gofman. Aproximativ în aceeași perioadă, Gofman apare însă în direct la postul de televiziune Jurnal TV, în timpul unei conferințe de presă. De fapt, Gofman anunță la TV7 că peste câteva ore va organiza o conferință, ceea ce înseamnă că emisiunea fusese înregistrată.

La scurt timp, după anunțul lui Gofman a dispărut inscripția „direct” de la TV7, iar Natalia Morari a  recunoscut pe o rețea de socializare că emisiunea a fost înregistrată.

Considerăm că în această situație postul TV7 a mințit telespectatorii și a prezentat publicului informație eronată și manipulatorie.

Cerem:

Consiliului Coordonator al Audiovizualului în calitatea sa de apărător al drepturilor consumatorilor de programe să penalizeze postul de televiziune TV7  pentru aceste încălcări și să le interzică expres posturilor de televiziune să mai inducă în eroare opinia publică în asemenea hal;

Organizațiilor neguvernamentale din domeniul mass-media să condamne public comportamentul postului de televiziune TV7 și a jurnalistei Natalia Morari;

Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media să elaboreze amendamente legislative care să interzică expres asemenea încălcări și să prevadă penalități exacte pentru acestea.

Comentarii: 6  
baba Vera 12 Iulie 2016 11:45
0 (0)
"Un grup de telespectatori nemulțumiți, a trimis pe adresa redacției noastre un apel, în care solicită organelor responsabile, să penalizeze" - am trăit timpurile (dacă-s babă...) cu "по требованию трудящихся...". Voi v-aţi întors în timp, ori (ceea ce-i mai probabil) aţi hotărât să desăvârşiţi "găselniţa"???
baba Vera 12 Iulie 2016 11:50
0 (0)
"Mesajul a fost adăugat " - FALS!!! Un grup de consumatori de democracy cere sancţionarea portalului democracy.md pentru minciuni: nici un mesaj nu este adăugat.
Redacția Democracy: Chiar nici unul? Plângerea dvs a fost examinată, iar administratorul a fost dur pedepsit. Salariul acestuia va merge la casa de copii sec. Botanica. Mulțumim că sunteți cu noi ;) P.S. Baba Vera apreciem faptul ca veniți cu critici argumentate și suntem gata să vă propunem un profil gratis ca să scrieți în rubrica Politics Blog – tot ce va dori inima, numai fără cuvinte necenzurate :)
Gofman din SUA 12 Iulie 2016 12:03
0 (0)
:) Hai Baba vera da foc la ghete :) Bot țopist
Fochs A 12 Iulie 2016 12:02
0 (0)
Mai zic ei de manipulare nu prima data acest lucru se intimplă la posturi TV a lu Topa!!!
Mihai 12 Iulie 2016 12:04
0 (0)
Da decind Natalia e jurnalista? din timpul cind provoca tinerii la violenta la 7 aprilie? sau din timpul cind a inceput sa reprezinte interesele Mooscovei?
baba Vera 13 Iulie 2016 10:21
0 (0)
"...Salariul acestuia va merge la casa de copii sec. Botanica. " - "prin fundaţia Edelweiss" - aţi omis să adăugaţi...
 
TAGURI