Leancă, despre Gofman: „Acest om a fost demis de la CNA la insistența mea”
28 Iunie 2016 19:01
Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a organizat astăzi un briefing de presă, în care a negat declarațiile fostului şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman.

Leancă a spus că Gofman ar fi doar instrumentul cuiva, iar spusele acestuia le califică drept minciuni. „Un fost angajat CNA a fost adus la interviu și pretinde că știe multe lucruri despre frauda bancară. Acest fost șef s-a ocupat ani de zile de prevenirea spălării banilor în RM, tocmai când s-au făcut cele mai mari tranzacții care au păgubit Moldova. Ba mai mult: el a fost demis în aprilie 2014 de CNA la insistența mea, pe motivul unor dezvăluiri din presă, și am aflat că a mai fost concediat anterior”, a declarat Iurie Leancă.

Fostul premier a comentat și zvonurile despre eventuala sa arestare. „De arestarea mea vorbește cui nu îi este lene. Nu am de ce să mă tem, nu am ce să ascund. Când am fost invitat la CNA m-am prezentat, când a fost comisia parlamentară de investigare m-am autoinvitat din dorința de a face lumină și de a nu mai avea astfel de scenarii”.

Fostul șef adjunct al Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihai Gofman, a declarat aseară în cadrul unei emisiuuni de la TV7, că în dosarul delapidărilor de la Banca de Economii figurează mai multe persoane publice, inclusiv Iurie Leancă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI