Președintele PDM, Marian Lupu, a participat la Congresul Partidului Social Democrat din Austria
27 Iunie 2016 14:30
Președintele PDM, Marian Lupu, a fost sâmbătă oaspete al Congresului Partidului Social Democrat din Austria, comunică Democracy.MD.


Astfel, în cursul vizitei, Marian Lupu a avut întrevederi și discuții cu Christine  Freilinger, Ambasadoarea desemnată a Austriei în Republica Moldova,  Rudolf Lukavsky, Reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie a Austriei, cu Andreas Schieder, președintele Grupului Parlamentar SPÖ,  Christine Muttonen,  MP, vicepreședinte la Adunarea Parlamentară a OSCE, purtător de cuvânt pentru Relații Externe și Politici Europene al  Grupului Parlamentar SPÖ, Petra Bayr, MP, președinta Comitetului Politici de Dezvoltare, membră a Grupului de prietenie Republica Moldova-Austria, Gerhard Marchl, reprezentant Karl-Renner-Institut.

Totodată, liderul PDM a avut o discuție și cu Christian Kern, Cancelarul Austriei, ales în cadrul Congresului și în funcția de președinte al SPÖ. Christian Kern a exprimat sprijin în continuare pentru parcursul european al Republicii Moldova și si-a arătat deschiderea de a fi contactat în continuare, atât pe linie oficială, cât și pe linie de partid, pentru stabilirea formelor de sprijin din partea Austriei pentru Republica Moldova.

La rândul său, Marian Lupu a menționat că Austria este un partener strategic pentru Republica Moldova, subliniind că și între PDM și SPÖ s-a stabilit un parteneriat strategic de o perioadă lungă de timp, atât pe linia PES cât și la nivel bilateral.

În discuțiile cu reprezentanții Partidului Social Democrat din Austria, Marian Lupu a mai abordat subiectul atragerii investițiilor austriece în economia Republicii Moldova, iar un subiect aparte a fost dedicat degocierilor în formatul 5+2 al negocierilor privind soluționarea diferendului transnistrean. Interlocutorii au căzut de acord asupra importanței unui dialog permanent și constructiv între toate părțile formatului de negocieri.

”Urmează să sistematizăm vizitele și consultările pe seama mai multor subiecte de ordin politic și economic, în special cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova”, a precizat Marian Lupu.

Referitor la rezultatele referendumului din Marea Britanie, partenerii austrieci au menționat că, în pofida acestui fenomen, social-democrații austrieci, precum și social-democrații europeni sunt și mai concentrați asupra consolidării și dezvoltării Uniunii Europene.

”Brexitul nu va reorienta atenția partenerilor europeni de la Parteneriatul Estic, de la statele semnatare ale Acordului de Asociere și de la Republica Moldova”, a fost mesajul social-democraților austrieci transmis președintelui PDM, Marian Lupu.

Comentarii: 3  
subiectul 90 27 Iunie 2016 15:15
0 (0)
Imi pare ca PDM-ul este singurul partid din Moldova care a reusit sa construiasca relatii apropiate si de lunga durata cu partide din strainatate, de aceeasi doctrina ideologica.
anatol 27 Iunie 2016 15:28
0 (0)
in sfarsit putem spera ca scapam de influenta rusilor care ne tine captivi 25 de ani, si nu ne lasa sa ne dezvoltam, si ne prostesc cu propaganda lor...
Danu 27 Iunie 2016 15:38
0 (0)
Dupa mine mie mi se pare ca Lupu devine un fel de presedinte pe relatii internationale a PD-lui ?
 
TAGURI