AUDIO // Filat se jură că nu a furat și îl acuză pe Plahotniuc că l-a prins cu BEM în gură
14 Iunie 2016 14:57
Fostul prim-ministrul Vlad Filat recunoaște într-o postare pe Facebook că a fost complice la tot ce s-a întâmplat și declară că îl îngrozește unde a ajuns Republica Moldova. Pe pagina de Facebook a lui Filat a fost plasată o nouă postare din numele său, în care acesta spune că judecătorii îl vor condamna la 16-18 ani de închisoare și se victimizează din nou pe condițiile din penitenciar, deși în presă au apărut recent mai mult fotografii care arată în ce condiții bune trăiește fostul premier, care și-a amenajat până și o sală de forță.

Pe de altă parte, în aceeași postare Filat încearcă să convingă că nu are nicio legătură cu furtul de la Banca de Economii și că ar fi „țapul ispășitor» în cazul miliardului furat din sistemul bancar, motivul invocat de el fiind o răzbunare din partea oponentului său, prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc. Totuși Vlad Filat nu a menționat nimic despre fostul președinte al Consiliului de Administrare al BEM  Ilan Shor și interceptările dezvăluite în presă toamna trecută, din care se vede cum Filat îi cere voalat bani omului de afaceri.

Reamintim că în luna octombrie 2015 Renato Usatâi a publicat mai multe interceptări telefonice dintre Filat și Shor în care fostul premier îl asigura pe Shor să îl scutească de orice problemă din partea șefului guvernului și atenționându-l totodată că situația din țară se agravează și că el personal ar vrea să plece pe câteva zile. Ulterior Shor a depus un autodenunț, care a stat la baza reținerii lui Filat. În autodenunț Shor a povestit cum s-a produs frauda din sistemul bancar Potrivit lui Shor  totul a început în 2011, pe timpul când Vlad Filat era premier. Filat s-a adresat către Shor cu propunerea de a răscumpăra o serie de credite de la BEM "în sumă de circa un miliard de lei". "Auditorii mei au analizat creditele și gajurile propuse și au constatat ca prețul lor real nu este mai mare de 80 de milioane de lei. Evident, eu am refuzat. După asta Filat a început să mă preseze", a spus Shor, care are la fel statul de bănuit în dosarul BEM.

Vedeți mai jos interceptările telefonice dintre Filat și Shor:

 

   

Comentarii: 2  
Vasile 14 Iunie 2016 15:39
0 (0)
si acum mai avem indoieli cine astepta ca Shor sa ii spuna daca ajuns banii de prin Ukraina in Ofsshoruri?! Daca observam Filat si pe telefon se cam se teme sa vorbeasc mai mult real tine sa vb de spalarile de bani.
Anatolie 14 Iunie 2016 16:09
0 (0)
Eu nu mai sti daca lar mai scapa ceva sau cineva pe acet Filat, sper ca sa-si primeasca anii bine meitati de puscarie pentru furturile de miliarde pe care le-a facut din buzunarele noastre.
 
TAGURI