Pavel Filip, cu ocazia aniversării Academiei de Științe: „Sărbătorind Academia - Sărbătorim Republica Moldova”
13 Iunie 2016 10:29
Ieri, 12 iunie, s-au împlinit 70 de ani de la înființarea în Republica Moldova a primelor institute de cercetare și 55 de ani de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei. Cu acest prilej, prim-ministrul Pavel Filip a transmis un mesaj de felicitare. 

Democracy.MD vă prezintă mesajul integral al premierului: 

„Aniversarea a 70-a de la crearea primelor institute de cercetare şi a 55-a de la fondarea Academiei de Ştiinţe a Moldovei este un moment important în viața științifică și culturală a Republicii Moldova.

Sărbătorind Academia - Sărbătorim Republica Moldova.

Academia de Științe a Moldovei și institutele de cercetare de-a lungul timpului au participat activ în viața societății prin identificarea soluțiilor inteligente pentru depășire problemelor din diverse sfere ale țării, sporind calitatea vieții și dezvoltând imaginea științei naționale.

Prin dialogul și cooperarea academică, Academia de Științe a Moldovei a devenit un bun ambasador și promotor al imaginii țării în plan internațional.

Acest  moment aniversar este un prilej al reflecției asupra Științei naționale de ieri, de azi și cea a Viitorului. Cu această ocazie aducem omagiu tuturor personalităților, savanților care au creat și onorat  forul suprem al Științei Naționale.

Sincere felicitări tuturor celor care prin activitatea științifică au pus bazele viitorului Moldovei și exprim speranța că noile generații de cercetători vor asigura și pe viitor misiunea  Forul Suprem al Științei Naționale de vizionar al idealului național, al parcursului de modernizare a țării și de a fi un templu al spiritualității.

Noile provocări necesită din partea Științei naționale un efort intelectual consistent și coerent, curaj academic și civism democratic.

Vă doresc  creativitatea, noi descoperiri, sănătate și mulți ani”, screi Pavel Filip în urarea sa.

Comentarii: 3  
Daniel 13 Iunie 2016 11:05
0 (0)
Nici nu se poate altfel. Filip trebuie să reacționeze în așa momente. Chiar dacă acuma are foarte mult de lucru, mai ales că dunt necesari bani, un acord cu FMI și alte momente importante. Deci important că avem cu ce ne mîndri și important că oficialii țin cont de aceste momente.
Subiectul 90 13 Iunie 2016 11:44
0 (0)
Transmit și eu un mesaj de felicitare celor care răspund și aduc invenții RM, doar că trebuie alocați mai mulți bani pentru executarea mai multor invenții!
Alin 13 Iunie 2016 15:38
0 (0)
Frumos din partea Premierului ca nu uita de asemenea sarbatori si le acorda atentia cuvenita.
 
TAGURI