Noul director regional al Grupului Băncii Mondiale a efectuat o vizită în Republica Moldova
8 Iunie 2016 17:06
Noul director regional al Grupului Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Satu Kahkonen, împreună cu fostul director Qimiao Fan au efectuat o vizită în Republica Moldova, informează Democracy.MD.

Scopul vizitei este de a reafirma suportul Grupului Băncii Mondiale pentru eforturile continui ale Moldovei pentru îmbunătățirea nivelului de trai și reducere a sărăciei, se spune într-un comunicat difuzat de Banca Mondială.

Fostul director regional al Grupului Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Qimiao Fan, a fost desemnat recent în funcția de director regional pentru Bangladesh, Bhutan și Nepal.

La Chișinău, delegația oficială a Băncii Mondiale din care a mai făcut parte directorul de țară pentru Moldova, Alex Kremer, s-a întâlnit cu ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea.

Discuția a cuprins agenda de dezvoltare a Guvernului, sectorul bancar și programul de susținere al Băncii Mondiale. De asemenea, delegația a făcut un schimb de opinii privind provocările de dezvoltare ale Moldovei cu reprezentanți ai partenerilor internaționali de dezvoltare.

Qimiao Fan a subliniat recomandările Băncii Mondiale privind stabilizarea sectorului bancar și importanța unor acțiuni rapide și decisive. De asemenea, el a accentuat necesitatea de a reasigura investitorii că ei vor fi tratați corect într-un mediu de afaceri transparent și eficace.

La rândul său, Satu Kahkonen a apreciat deschiderea și profunzimea parteneriatului dintre Moldova și Banca Mondială și modul în care acesta a demonstrat rezultate concrete, de exemplu, modernizarea gospodăriilor agricole, ameliorarea școlilor sau încălzirea municipală mai eficace în Chișinău. Ea a declarat că se angajează să susțină aspirațiile cetățenilor moldoveni pentru locuri de muncă, guvern și servicii mai bune.

Satu Kahkonen va avea biroul la Kiev și își va asuma funcțiile pe data de 25 iulie 2016.

Din momentul aderării Moldovei la Grupul Băncii Mondiale în anul 1992, peste 1 miliard de dolari SUA a fost alocat pentru aproximativ 60 de proiecte de țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 9 proiecte active cu un angajament total de 335,5 milioane de dolari. Domeniile de suport includ reforma de reglementare și dezvoltarea afacerilor, educație, asistență socială, guvernare electronică, sănătate, agricultură, drumuri locale și mediu etc.

Comentarii: 0  
 
TAGURI