În sfârșit! Al vostru Vlad Filat se autosuspendă din PLDM, după ce partidul a ajuns sub 1 la sută
27 Mai 2016 19:23
Fostul premier Vlad Filat, cercetat într-un dosar de luare de mită de sute de milioane de dolari și trafic de influență, care are tangență cu furtul miliardului de dolari care a dus la sapă de lemn populația, anunță vineri pe Facebook că renunță la funcția de președinte al PLDM și își suspendă calitatea de membru. El însă nu menționează nimic de mandatul de deputat.

 

El își îndeamnă colegii care au mai rămas în PLDM să organizeze un congres al formațiunii. „La acest congres, eu îmi voi depune mandatul de preşedinte şi îmi voi suspenda calitatea de membru”, anunță admin-ul lui Filat din partea acestuia.

Este de menționat că Filat renunță la șefia partidului în momentul în care acesta a ajuns la un rating mai mic de 1%, după ce a căzut vertiginos ca urmare a reținerii fostului premier pentru implicare în dosarul miliardului. Mai mult, se pare că formațiunea pe care o mai conduce nici nu mai are destui membri ca să poată funcționa după ce au plecat cu miile în ultimele luni, inclusiv dintre cei mai vizibili, astfel că PLDM a rămas cu mai puțin de o treime din fracțiunea cu care a intrat în parlament după alegerile din 2014.

Acum nici nu este clar nici cine conduce partidul, întrucât Filat l-a lăsat drept președinte interimar pe Valeriu Streleț, dar acesta a anunțat recent că a renunțat „temporar” la această funcție. Mai mult, în presă au apărut informații că Filat chiar i-a rămas dator cu două milioane de lei lui Streleț, iar acesta nu a ezitat să se plângă pe fostul șef la întrunirile de prin sate.

Ceea ce rămâne neclar este de ce Filat nu renunță și la mandatul de deputat, întrucât chiar el era acel care le cerea foștilor colegi că dacă ies din partid să depună și mandatul. Astfel că deși stă în penitenciar și nu produce nimic în parlament, Filat continuă să primească salariul de deputat, cu mult peste venitul mediu al unui cetățean care merge la muncă zi de zi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI