I-a crăpat răbdarea procurorului în dosarul Filat: De mai bine de jumătate de an aud că o să fie aduse probe pertinente!
17 Mai 2016 18:12
Procurorul care instrumentează dosarul penal în care este judecat Vlad Filat pune la îndoială declarațiile avocaților fostului premier în privința citării martorilor. Astăzi, în cadrul unei noi ședințe de judecată apărarea lui Filat nu a reușit să aducă niciun martor în fața instanței, iar procurorul Adriana Bețișor spune că atât timp cât nu există documente confirmative, declarațiile avocaților privind citarea martorilor nu sunt credibile. Mai mult, procurorul este sigur că nu există nicio probă care să combată versiunea procurorilor, iar martorii pe care îi cheamă apărarea nu au ce spune în ședința de judecată. Reamintim că anterior apărarea lui Vlad Filat era învinuită că tergiversează intenționat procesul.

„Mă face să constat pentru a nu știu a câta oară că acești oameni nu au ce spune în cadrul ședinței de judecată. Practic de mai bine de jumătate de an aud că o să fie aduse probe pertinente care o să combată probele părții acuzării prin declarațiile martorilor. Care declarații de martorilor ? Pentru că astăzi am văzut depunerea unei cereri prin care acești martori sunt obligați forțat să vină în cadrul ședinței de judecată să facă declarații, ceea ce din start mă face să cred că nu este nicio probă și sunt sigură de asta. Nu este nicio probă care să combată versiunea și ceea ce am probat noi până la această etapă, inclusiv declarațiile martorilor acuzării, probele, înscrisurile, tot ceea ce am documentat noi și am pus pe masa judecătorilor”, a declarat Bețișor.

Procurorul a subliniat că declarațiile avocatului Igor Popa cu privire la faptul că sunt citați martori din partea apărării nu sunt credibile pentru că „nu am văzut un document confirmativ în acest sens”. „Respectiv, careva dovezi precum că, domnii avocați spun că au făcut careva încercări de a fi citați acești martori, nu au fost prezente. Nici măcar notele telefonice precum că i-au contactat telefonic, ceea ce mă face nici pe departe să cred că într-adevăr acești martori au fost contactați și solicitați să fie prezenți în cadrul ședinței de judecată”, a mai spus procurorul.

Ea a mai adăugat că așteaptă să vadă în ședința următoare ce motivații plauzibile vor fi aduse de partea apărării vizavi de neprezentarea nici a unei persoane din cei 14 pentru examinarea în fond.

Comentarii: 0  
 
TAGURI