„Protestatarii de serviciu” - nucleul de bază al manifestațiilor de duminică
25 Aprilie 2016 07:40
Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul mitingului de ieri, că privindu-i pe participanții la protest se vede pe sine.

Potrivit unui blogger, nucleul de bază al mitingului de duminică au fost așa-numiții „protestatari de serviciu”, care, la prima chemare, sunt gata să umple rândurile la orice acțiune de protest.

„În țara noastră, pentru că mitinguri se desfășoară destul de des în ultimii ani, s-a format o adevărată pătură socială care oferă astfel de servicii. Bineînțeles, având în vedere contingentul „protestatarilor profesioniști” e greu de crezut că merg la acțiunile de protest de bunăvoie și gratuit.

De obicei, astfel de oameni se arată sincer activi doar la prima etapă a protestului. Iar după jumătate de oră încep să se plictisească. Anume fotografiile lor apar apoi pe rețelele de socializare cu comentariul „se pare că mulțimea se dispersează””, scrie bloggerul pe vox.publika.md.

Sursa mai scrie că anume astfel de protestatari, printre primii, se descotorosesc în locurile prestabilite de atributica protestatară – pancarte, drapele și alt inventar”.

„Apropo, acești „profesioniști” nici nu se sinchisesc să-i discrediteze în totalitate pe organizatorii acțiunii de protest, spre exemplu beând bere în timpul mitingurilor.

Pentru ei nu contează dacă acțiunea este în faza cea mai importantă – pe ei nu-i interesează lozincile, ei au orarul lor”.

De aici reiese că liderului DA, Andrei Năstase, este la fel ca și oamenii pe care i-a angajat ca protestatari, potrivit declarațiilor acestuia.

Precizăm că duminică, în centrul capitalei a avut loc un protest organizat de Platforma Demnitate și Adevăr, care s-a soldat cu polițiști și civili răniți. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI