Martorii lui Filat nu vor să-i țină apărarea
21 Aprilie 2016 17:11
Martorii invitați de apărarea fostului premier Vlad Filat refuză să-i țină apărarea. Cel puține așa ar reieși din situația de joi când unul din martorii apărării, deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc, nu a dorit să depună declarații.


Vadim Pistrinciuc a fost joi la Judecătoria Buiucani, dar nu a dorit să facă declarații, a comunicat presei procurorul Adriana Bețișor.
Ea a menționat că apărarea lui Filat a susținut în instanță că nu poate aduce martorii, deși Pistrinciuc era prezent.

"Pistrinciuc nici nu a fost pregătit nici nu a vrut să facă vreo declarație. Avocatul spune că nu poate aduce martori, dar era pe culoare ceea ce este o contrazicere", a comunicat Adriana Bețișor.

Totodată, ea a menționat că apărarea tergiversează intenționat examinarea cauzei. Astfel, avocatul Popa a cerut nemotivat amânarea ședințelor cu aproape două săptămâni. În plus, apărarea a cerut să fie audiați un șir întreg de martori, care nu au tangență cu acest caz, dar nu asigură prezența lor la ședințe.

De asemenea, Adriana Bețișor a declarat că și solicitarea de a fi asigurat caracterul public al ședințelor este doar o mimare pentru opinia publică, pe când, apărarea lui Filat nu-și dorește ca acestea să fie publice.

Comentarii: 0  
 
TAGURI