Cum îl pune Ţuţu la loc pe Cojocari, bloggerul Ţopilor
18 Aprilie 2016 14:27
Bloggerul Vitalie Cojocari este bun de revoluţionar şi scenarist de film, dar ca jurnalist şi blogger s-a compromis. Astfel a reacţionat deputatul democrat Constantin Ţuţu la o postare a lui Cojocari de pe blogul personal în care ultimul povesteşte că fiind într-un restaurant din capitală la o masă cu liderul DA, Andrei Năstase, a avut o întâlnire accidentală cu Ţuţu, care s-ar fi comportat ca un gangster. De menţionat că în ultima perioadă Vitalie Cojocari nu mai critică controversații oameni de afaceri Victor şi Viorel Ţopa şi promovează partidul Demnitate şi Adevăr condus de Andrei Năstase, motiv pentru care se consideră că ar fi apropiat oligarhului Victor Ţopa.

Ţuţu a confirmat luni, pe Facebook, că într-adevăr s-au văzut din întâmplare într-un restaurant din Chişinău cu Cojocari şi Năstase, dar spune că între cum a fost în realitate şi cum a scris Vitalie Cojocari este o diferenţă mare. Vitalie Cojocari minte şi în privinţa comportamentului deputatului democrat şi în privinţa cine pe cine a văzut primul în restaurant, reiese din mesajul lui Ţuţu. 

„În realitate, am fost în acelaşi loc, în acelaşi timp, într-un local din Chişinău. Eu la o masă, Andrei Năstase şi domnul Vitalie Cojocari la altă masă. Eu i-am auzit vorbind despre referendum, despre protestul pe care îl planifică în duminica de Florii. Năstase încerca să găsească justificare la faptul că, în loc să meargă ca orice creştin la biserică, el va aprinde în loc de lumânări cauciucuri în piaţă. Nu dă bine la imagine, înţelegi? Vitalie era ochi şi urechi. Ascultător, receptiv. Dădea sfaturi şi spunea că dacă la protest iese urât, „o întoarcem noi în favoarea noastră”. Probabil o vor face prin minciună, vorbind de rău, încălcând toate poruncile creştine. E treaba lor. Când m-au recunoscut şi ei, atunci a fost un moment de tăcere. Ale lor nu erau discuţii publice, nu doreau să le fi auzit eu”, a scris Ţuţu pe Facebook.

 El a subliniat că deşi nu făcuse cunoştinţă înainte, s-a ridicat de la masă şi i-a salutat. „Ne place sau nu, trăim în aceeaşi ţară. Sunt reguli în societate pe care eu le respect. E civilizat să dai mâna şi să te saluţi, chiar şi cu oameni pe care nu îi placi neapărat. Eu cred că pe concurenţii electorali, trebuie să îi înfrângi prin luptă politică. Cu cei din ring e altă poveste”, a explicat democratul.

Ţuţu spune că ambii şi ei au răspuns la salut. “Mi-au răspuns la salut şi i-am văzut că le era incomod. Probabil în capul lui Cojocari se începea deja un film de acţiune. Eu am vrut să le spun că deşi am auzit o parte din conversaţia lor, pot să stea liniştiţi, dacă doresc să protesteze să meargă mai departe cu planul lor. Dumnezeu e sus şi vede”, a mai scris Ţuţu.

Deputatul se întreabă cum poate să iasă atâta minciună din Vitalie Cojocari, un blogger care nu mai poate poza ca neutru, după ce a ieşit la masă cu un lider de partid politic şi l-a sfătui cum să procedeze mai departe.

Comentarii: 0  
 
TAGURI