Adriana Bețișor: Invitarea martorilor propuși de apărarea lui Filat nu corespunde cu obiectul învinuirii
15 Aprilie 2016 17:30
Apărarea lui Vlad Filat în instanța de judecată a chemat ca martori persoane care nu au nicio tangență cu învinuirile care i se aduc în dosarul  penal aflat pe rol în instanța de judecată, iar unul din scopuri ar fi divulgarea de către aceștia a unor informații în alt dosar, a declarat procurorul Adriana Bețișor, după ce vineri judecătorii au adus parțial cererea apărării, admițând mai multe persoane ca martori.

Procurorii susțin că invitarea acestor martori nu este oportună și nu corespunde cu obiectul învinuirii. "Pe această logică de idei am putea invita toți cetățenii Republicii Moldova care au putut să-l vadă pe Vlad Filat la televizor. Nu au nicio tangență cu obiectul cauzei penale, cu ceea ce se examinează și ce formează obiectul învinuirii", a precizat Adriana Bețișor.

Cel mai ciudat, potrivit ei, este că o parte din aceștia sunt martori în dosarul rămas în procedura Procuraturii Anticorupție, circumstanțele urmând să fie expuse la faza urmăririi penale. Potrivit Adrianei Bețișor, în această situație persistă riscul ca aceștia să divulge anumite informații, iar probabil acesta este de facto și scopul apărării lui Filat. "O parte din figurează în dosarul care este în procedura Procuraturii Anticorupție și nu este în obiectul în cauza de pe rolul instanței. Este un risc pentru că ceea ce vor spune trebuie menținut în confidențialitate, iar dacă vor fi divulgări de informație, acesta este și de fapt scopul apărării", a opinat procurorul.

Comentarii: 0  
 
TAGURI