Filat și-a chemat „o armată” întreagă de ex-funcționari PLDM, care să-l apere în instanță, inclusiv pe Lucinschi, Negruță, Balițchi
15 Aprilie 2016 14:04
Vlad Filat și-a chemat „o armată” întreagă de ex-funcționari PLDM care să-l apere în instanță. Redacția Deschide.MD a obținut lista celor mai sonore nume dintre cele pe care avocații ex-premierului îi vor în fața judecătorilor.

Sursele noastre, spun însă, că o parte dintre martorii propuși de apărarea lui Filat au refuzat deja invitația avocaților, ei având acest drept, pentru că sarcina de a-i convinge sa vină in instanță le revine avocaților. Totusi instanța va avea ultimul cuvânt în acest sens, și teoretic i-ar putea obliga pe unii dintre ei să vină sa depună marturie.

Printre martorii propuși de apărarea lui Filat, se regăsesc:

Nicolae Platon - fost șef al Inspectoratului Fiscal din partea PLDM

Mircea Buga - fost ministru al sănătății din partea PLDM

Victor Cojocaru - director Franzeluța

Victor Catan - fost ministru de Interne din partea PLDM

Veaceslav Negruța - fost ministru al Finanțelor din partea PLDM

Molly Mckew - fosta consilieră americană a lui Filat (figuranta în scandalul prezentat de Renato Usatîi, prin care îl acuza pe Filat că a plătit-o din banii BEM)

Alexei Roibu - fost ministru de Interne din partea PLDM

Susanu Angela - director adjunct al Agenției Proprietății Publice

Grosu Vladimir - fost ministru al Justiției din partea PLDM

Tudor Balițchi - fost șef al Serviciului Vamal din partea PLDM

Chiril Lucinschi - deputat PLDM

Vadim Pistrinciuc - deputat PLDM

Dorin Draguțanu - fost șef BNM

Cebotari Vladimir - ministrul Justiției din partea PDM

Grama Octavian - fost ministru al Sănătății din partea PLDM

Sainciuc Sergiu - fost vice ministru al Muncii din partea PDM

Grigore Ștefan - director general adjunct al Agenției Relatii Funciare și Cadastru

Ion Platon - director general adjunct Moldsilva

Sursele noastre mai spun că apărarea îi vrea în instanță pentru că o parte dintre cei menționați au făcut parte sau au avut legătură indirectă cu comisia care a analizat emisia de acțiuni de la BEM. Cât despre prezența deputaților PLDM, Chiril Lucinschi și Vadim Pistriniuc, în lista de mai sus, sursele ne spun că nu este clară deocamdată motivația invitării lor, însă apararea ar aștepta de la ei clarificări în legătura cu anumite întâlniri comune cu Shor, dar și în legatura cu automobilul Porsche primit de Filat de la Shor. Popa așteaptă ca martorii respectivi să confirme faptul că mașina a fost primită sub formă de cadou și nu sub formă de mită cum declară acuzarea.

Un martor surpriza este fosta consultantă americană a lui Vlad Filat - Molly Mckew. Ea a părăsit Republica Moldova, imediat după ce Renato Usatîi a publicat informații legate de modul în care aceasta era plătita de către Filat.

Cât despre prezența foștilor miniștrii de interne ai PLDM în Guvernul Filat, sursele noastre spun ca aceștia sunt chemați sa infirme acuzațiile că instuția pe care o conduceau ar fi făcut presiuni asupra lui Ilan Shor.

Un alt nume sonor în lista martorilor apărării este Dorin Drăguțanu, doar că spre deosebire de ceilalți, acesta nu este un nume supriză. Asta în condițiile în care despre intenția de a-l invita la judecată, a vorbit și avocatul Igor Popa.

Nu am reușit să luăm legătura deocamdată cu cei vizați, dar vom reveni cu reacțiile lor în materialele ulterioare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI